Χατζηγιάννης: Υπάρχει η κερκίδα του facebook που οικειοποιείται τον πολιτισμό

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης ο οποίος κλήθηκε μεταξύ άλλων να απαντήσει για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον διορισμό του.

Αρχικά, ανέφερε ότι ο γνωρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολλά χρόνια. Γνωρίστηκαν το 1998 στην Αθήνα

όταν έκανε τις πρώτες τους εμφανίσεις με τον Χατζηνάσιο. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε κατέβαινε κάτω στα καμαρίνια ευγενικά,χαιρετούσε και επειδή ήμασταν δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι κρατήσαμε επαφή δημιουργώντας μία φιλία και πλέον έχουμε μια οικογενειακή σχέση».

Σημείωσε πως, ο κ. Χριστοδουλίδης του έκανε την πρόταση για το Υφυπουργείο Πολιτισμού 48 ώρες πριν την ανακοίνωση και δεν το περίμενε. «Του εξέφρασα την μεγάλη τιμή αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να τος σκεφτώ γιατί θα έπρεπε να αφήσω πίσω μία διαδρομή 30 χρόνων».

Όσο αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα και πως είναι ένας άνθρωπος που επιμένει σε ανοιχτά ζητήματα, θέλει να κλείσει ανοιχτές πληγές. «Ο σύγχρονος τρόπος αντίληψης του είναι μοναδικός και θέλει να πάρει την Κύπρο ένα βήμα μπροστά. Είναι ξεκάθαρο».

Κληθείς να σχολιάσει την έκπληξη και αναστάτωση που προκλήθηκε σε κάποιους ανθρώπους του πολιτισμού στο άκουσμα του διορισμού του, ανέφερε ότι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια γιατί κατά την διαδρομή του στη δισκογραφία δέχτηκε πολλές επιθέσεις και αρνητικές κριτικές, οπότε ξέρει πως πάνε τα πράγματα.

«Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής. Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρόμενα».

Πρόσθεσε επίσης ότι, οι άνθρωποι του Υφυπουργείου τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, ήταν πολύ φιλόξενοι. Το Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι σαν ένα μωρό που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και θα σταθεί. Είναι υποστελεχομένο, ξεκινήσαμε την δουλειά.

«Έχουμε την χαρά να αναλαμβάνει σήμερα χρέη γενικής διευθύντριας η Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, μία εξαίρετη στα διοικητικά ζητήματα και όχι μόνο, οπότε τα πράγματα μπαίνουν στη σειρά. Εγώ από την πρώτη μέρα πήρα του φακέλους, είδα ποιες είναι οι εκκρεμότητες , ποιες είναι οι ελλείψεις, τι πρέπει να γίνει και πως σε σύντομο χρόνο να πάρει μπρος».

Κληθείς να δώσει μία απάντηση σε αυτούς που στέκονται επικριτικά απέναντι στον διορισμό του, ανέφερε ότι κάποιοι έσπευσαν ύποπτα και βιαστικά να προεξοφλήσουν την αξία του πριν καν αναλάβει. «Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Εδώ είμαστε, αν δεν πετύχουμε θα πάμε σπίτι μας».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «υπάρχει μία μερίδα που εγώ τους ονομάζω κερκίδα του facebook οι οποίοι οικειοποιούνται τον πολιτισμό σαν αν είναι κάτι δικό τους, ένα άβατο που κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα και να το ενοχλήσει. Πιστεύω είναι μια μικρή ομάδα η οποία θέτει αχρείαστα εμπόδια στην δουλειά μας».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χατζηγιάννης, Υπάρχει,chatzigiannis, yparchei