Εκλογές 2023: Αναπροσαρμόζει τον στρατηγικό σχεδιασμό η κυβέρνηση – Στη Βουλή περί τα 10 νομοσχέδια

Η οργή των πολιτών και το αίσθημα απογοήτευσης, και το πώς αυτό θα εκτονωθεί, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αποτελούν τους μεγάλους πονοκεφάλους της κυβέρνησης.

Ενόψει και των εκλογών, οι οποίες αναμένεται να έχουν διεξαχθεί το αργότερο έως τις 21 Μαΐου, η κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική ατζέντα αλλά και τις κινήσεις της προκειμένου να βελτιώσει το κλίμα.

Εκείνο στο οποίο έχει δώσει προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόοδο των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, η απόδοση των ευθυνών και η τιμωρία των υπευθύνων,

καθώς και η ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

«Το δυστύχημα κατέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε στον πραγματικό εκσυγχρονισμό του κράτους. Είναι μια μάχη διαρκείας, με κατεστημένες αντιλήψεις, με νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν. Έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε, ως χώρα, αρκετές από αυτές τις μάχες να τις κερδίζουμε. Δεν γίνεται σε μια χώρα να υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, όπως το 112 που μπορεί να ειδοποιεί οποιονδήποτε Έλληνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας για μια επερχόμενη φυσική καταστροφή, από την άλλη να μην μπορούν κάποιοι σταθμάρχες να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Αυτή η μάχη έχει και νίκες, έχει και πολύ σκληρές στιγμές, όπως αυτή. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά προφανώς δεν είναι μια μοναχική μάχη. Είναι μια μάχη που πιστεύω ότι κινητοποιεί πολλές υγιείς δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία -και εντός του κρατικού μηχανισμού- που ζητούν ένα καλύτερο κράτος, με περισσότερη λογοδοσία, περισσότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη αξιοκρατία, περισσότερη αξιολόγηση. Και για όλα αυτά θα συνεχίζω προσωπικά να αγωνίζομαι.

Αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε είναι, αφενός να διασφαλίσουμε -στον βαθμό που αυτό αφορά την Κυβέρνηση- ότι η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είχε τονίσει στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι με δεδομένο ότι οι εκλογές πήγαν πίσω, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς του στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι το επόμενο διάστημα θα πάνε στη Βουλή περί τα 10 νομοσχέδια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους υπουργούς ότι η Βουλή θα κλείσει για Πάσχα στις 7 Απριλίου.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την πολιτική κανονικότητα να επιστρέφει σιγά – σιγά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 13:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Αναπροσαρμόζει, Βουλή,ekloges 2023, anaprosarmozei, vouli