Χασαπόπουλος: Η ροή των ερευνών "μπλοκάρει" στην Αστυνομία

Την Αστυνομία βαραίνουν οι βασικές ευθύνες για την μη αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής στην Κύπρο, σύμφωνα με τον τέως Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Αντρέα Χασαπόπουλο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο κος Χασαπόπουλος ανέφερε ότι το σύστημα «πάσχει» στο σημείο των αστυνομικών ερευνών, καθώς από την Ελεγκτική Υπηρεσία γινόταν η σχετική έρευνα κι εντοπίζονταν τα στοιχεία,

ενώ από την Γενική Εισαγγελία κρινόταν ότι ενδεχομένως υπήρχαν ποινικά αδικήματα, πριν η υπόθεση προωθηθεί στην Αστυνομία για τις σχετικές έρευνες.

Όπως είπε, ειδικά σε κάποια ζητήματα οικονομικού εγκλήματος, θα έπρεπε να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο να διεξάγει έρευνες και όχι οι ομάδες να στελεχώνονται από άτομα του τμήματος ανιχνεύσεως εγκλημάτων τα οποία ασχολούνται με κλοπές και διαρρήξεις.

Πρόσθεσε δε ότι η ίδια η δομή της Αστυνομίας με τα πολλά στρώματα ιεραρχίας και τους πολλούς προϊστάμενους, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες παρεμβάσεις και διαρροές που δυσκολεύουν ή και εμποδίζουν τις ερευνητικές διαδικασίες.

«Θα έπρεπε (η ομάδα) να είναι ανεξάρτητο σώμα και να δίνει λόγο απευθείας στον Αρχηγό της Αστυνομίας και η ανέλιξη να γίνεται εσωτερικά, όχι σε όλο το σώμα της Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Δίνοντας το παράδειγμα του ΣΑΠΑ, ο κος Χασσαπόπουλος ανέφερε ότι πίσω από πολλές ιστορίες βρίσκονται πολιτικοί από όλα τα κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι διακομματικό.

«Στο σύστημα εμπλέκεται η πολιτική. Είδαν το φως της δημοσιότητας επιταγές από εργολάβους του αποχετευτικού της Λευκωσίας απευθείας προς τα κόμματα και μάλιστα ανάλογα με τη δύναμη του κόμματος ήταν και το ποσό της επιταγής», τόνισε.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα