Χαριλάου για ανεμβολίαστους γιατρούς/νοσηλευτές: «Δεν μπορώ να διανοηθώ...»

Επικριτικός εμφανίστηκε ο Πάμπος Χαριλάου του ΟκΥΠΥ αναφορικά με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στην Κύπρο που δεν εμβολιάζονται. Ο Εκπρόσωπος του Οργανισμού συμφωνεί με το μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο υγειονομικό προσωπικό, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει στην Κύπρο ανάλογο νομικό πλαίσιο.

«Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές και άλλο προσωπικό που είναι ανεμβολίαστο

παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για εμβολιασμό τους. Αυτό μας απασχολεί παρά πολύ. Στο Νοσοκομείο Λάρνακας υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να εμβολιαστεί το προσωπικό για παράδειγμα. Γι’ αυτό τον  λόγο εφαρμόσαμε το safe pass. Πάνω από 85% ιατρικών λειτουργών (σ.σ στο Νοσοκομείο Λάρνακας) εμβολιάστηκε σε σχέση με το 66% που είναι το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτό μας λυπεί. Δεν μπορώ να διανοηθώ… πραγματικά», είπε ο κ.Χαριλάου.

«Θα δούμε το ζήτημα των κινήτρων αλλά προσωπική μου άποψη «τι κίνητρο περισσότερο θέλει από το να προστατεύσει τη ζωή του και αυτή του ασθενή; Υπάρχει περισσότερο κίνητρο απ’ αυτό; Είναι εύλογη η απορία μου..», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ο κ.Χαριλάου εξέφρασε την άποψη ότι είναι κάτι θετικό. Ελλείψει όμως νομικού πλαισίου στην Κύπρου, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ..», σημείωσε.

«Αν και εφόσον υπάρξει νομικό πλαίσιο και εδώ θα το εφαρμόσουμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θεωρούμε δηλαδή ότι ναι όλο το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται σε νοσοκομεία, κλειστές δομές και αλλού, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Δρ. Πανά: «Είμαστε όλοι κουρασμένοι, αλλά κάποτε θα τελειώσει»«Πρώτη φορά νοσηλεύεται έγκυος σε ΜΕΘ – Ελπίζουμε να καταλάβει ο κόσμος»
Keywords
Τυχαία Θέματα