Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση για την παραπομπή ή όχι του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο

Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της πλειοψηφίας της προανακριτικής Επιτροπής, που εισηγείται την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες , ο κ.Παππάς ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια ημέρα δικαίωσης, αφού επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που εκείνη έστησε και

ότι για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου που έστησαν».

Στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για στιγμή δικαίωσης για τον ίδιο, αφού -όπως είπε- κατέρρευσε με πάταγο το σαθρό κατηγορητήριο και ο πυρήνας του, παρατηρώντας ότι ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η υπόθεση που έστησε η κυβέρνηση θα κατέληγε σε φιάσκο. «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», σχολίασε ο πρώην υπουργός, λέγοντας ότι «οι ίδιοι οι κατήγοροι δεν βρήκαν στοιχεία για να τον κατηγορήσουν για το κακούργημα της δωροληψίας και για το λόγο αυτό, χρησιμοποίησαν από την αρχή ως πολιτικό αερόσακο στη σύγκρουσή τους με την αλήθεια, το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος».

Ο κ. Παππάς, αφού μίλησε για χυδαία ψέματα και λάσπη που δέχτηκε, υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι και το Δημόσιο εισέπραξε χρήματα και αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Για προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας», έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι ο κ. Παππάς «ο λεβέντης και το καμάρι μου, όπως τον μνημονεύει ο κ. Καλογρίτσας, επιχείρησε για λογαριασμό της κυβέρνησης να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο στήνοντας και δικό της κανάλι, στο οποίο μπροστινός θα ήταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας».

«Για πολιτική φαρσοκωμωδία και φιάσκο», μίλησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, λέγοντας ότι «η παραπομπή του κ. Παππά, στηρίχθηκε σε ένα νταλαβεριτζή εργολάβο που γυρίζει από δω κι από 'κει παριστάνοντας τον ψευδομάρτυρα για να μαζέψει 3 εκατομμυριάκια».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε ότι «επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες μας για στήσιμο και μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις προσπάθειες χειραγώγησης για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ Channel με μπροστινό τον Χρήστο Καλογρίτσα».

Σε λίγη ώρα αναμένεται παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα