«Χάρη,φεύγεις! Υπάρχουν πάνω από 100 εγκλωβισμένοι» - Οι ήρωες της Αγίας Άννας

«Χάρη, φεύγεις! Υπάρχουν πάνω από 100 εγκλωβισμένοι!», είναι τα λόγια του λιμενάρχη Σκοπέλου στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Γλωσσά Σκοπέλου στην Ελλάδα, Χάρη Καραμεσίνη.

Χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ειδοποιήθηκε από τις Αρχές να σπεύσει άμεσα σε βοήθεια με το φουσκωτό του σκάφος και να μεταβεί από Σκόπελο στην Αγία Άννα για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων την ώρα που η φωτιά μαινόταν στην Εύβοια.
Όπως θα δείτε στα βίντεο που τράβηξε ο ξενοδόχος κι έστειλε

στο protothema.gr, η πύρινη λαίλαπα, έχει φτάσει πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Αννας και σαρώνει ό,τι συναντά στο πέρασμα της.

Απεγκλωβισμός με πλωτά μέσα στην Αγία Άννα

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια των ιδιωτικών ταχύπλοων να προσεγγίσουν την ακτή.

Ο κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο σημείο, αρκετοί δε βρίσκονται μέσα στο νερό, κουνάνε τα χέρια τους και φωνάζουν για να εντοπιστούν. «Δημήτρη φώναξε μια πάνω, αν ακούγονται», λέει ο Χάρης Καραμεσινης στον συγκυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος τρέχει στη πλώρη, αναζητώντας για εγκλωβισμένους μέσα στο σκοτάδι.

Αγία Άννα - Διάσωση

Οι πρώτες προσπάθειες αποδεικνύονται άκαρπες κι έτσι ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δίνει εντολή να γυρίσουν όλο τον κόλπο.
Γύρω τους απλώνεται η «κόλαση του Δάντη». Το αποτρόπαιο θέαμα κόβει την ανάσα και σφίγγει το στομάχι.
Στο μεταξύ στην περιοχή έχουν φτάσει και δεκάδες καΐκια.

Στη δεύτερη απόπειρα να προσεγγίσουν την ακτή, εντοπίζουν δεκάδες κόσμου μέσα στη θάλασσα. Τους τραβάνε από το νερό και τους βάζουν στο σκάφος. «Έβαλα δώδεκα άτομα πάνω» λέει ο Χάρης Καραμεσινης.

Σε ένα καΐκι ανέβηκαν πέντε και στο παραδίπλα, επιπλέον επτά άτομα. Μέσα σε μια ώρα, όλοι οι εγκλωβισμένοι, σώοι και ασφαλείς, επιβιβάζονται στα πλωτά μέσα και μεταφέρονται στο Μαντούδι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Κόλαση φωτιάς στην Ελλάδα - Εκκενώσεις οικισμών τα ξημερώματα

Κύπριος στη Σκόπελο καταγράφει τη γρήγορη γιγάντωση της φωτιά στην Εύβοια(vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρηφεύγεις Υπάρχουν, 100, #45, Αγίας Άννας,charifevgeis yparchoun, 100, #45, agias annas