Υπ. Παιδείας: Με SafePass η επιστροφή στα σχολεία-Το πλάνο για τη νέα χρονιά

Ένα μήνα σχεδόν πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρονιά. Για τα μονά θρανία, εμβολιασμοί εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και για τις εξετάσεις τετραμήνων έδωσε απαντήσεις ο υπουργός Παιδείας Πρόδομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην

Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο κος Προδρόμους ξεκαθάρισε πως το ζήτημα που είχε προκύψει με τα μονά θρανία έχει λυθεί εδώ και καιρό. «Φαίνεται πως οι πληροφορίες που δίνονται είναι ανακριβείς. Πέρσι, είχε ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό και εγκρίθηκε πρόταση για εγκατάσταση περίπου συνολικά 30 χιλιάδων μονών θρανίων σε διάφορες βαθμίδες. Από τότε, έχει ήδη οι Σχολικές Εφορίες εγκαταστήσει ένα αριθμό σχεδόν 47 χιλιάδων. Επομένως , αυτοί που συζητούν συνέχεια για θρανία νομίζω πως δεν έχουν καλή γνώση των δεδομένων. Μόνο στη Λεμεσό προέκυψε ξ κάποιοι τεχνικοί λόγοι και δεν ολοκληρώθηκε η προετοιμασίας τους αλλά ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί τις επόμενες βδομάδες».

«Η πανδημία δεν πρόκειται να φύγει. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή. Στα σχολεία θα  πρέπει να ισχύσουν οι υγειονομικοί κανόνες που ισχύουν στην κοινωνία», είπε.

Με SafePass η επιστροφή στα σχολεία- Η πιθανότητα Walk-In

Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε πως, «τις επόμενες ημέρες θα έχω συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Έχουμε σκέψεις με τη Συμβουλευτική Ομάδα του Υπουργείο Παιδείας, που είναι παράλληλη με την ομάδα του Υπουργείου Υγείας όπου συμμετέχει και η ΣΕΕ όσο και εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και την Παιδιατρικής Εταιρείας για τη νέα χρονιά. Θα έχουμε τις τελικές κατευθύνσεις που θα μας δώσουν και είναι σαφές ότι στα σχολεία θα λειτουργούμε με SafePass».
Ερωτηθείς για το αίτημα των οργανωμένων γονέων να παρέχεται δωρεάν η διενέργεια rapid τεστ στους μαθητές απάντησε πως «το αν θα πληρώνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για το SafePass δεν είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας αλλά είναι γενικότερης πολιτικής να μην ενθαρρύνεται. Είναι κάτι ωστόσο που θα συζητήσουμε με τον Υπουργό Υγείας».

Σχετικά με την πιθανότητα να μεταφερθούν κινητές μονάδες (Walk-In) στα σχολεία για εμβολιασμό ο κος Προδρόμου είπε πως «εάν αυτό βοηθά ναι . Θα έχουμε και σε άλλα Πανεπιστήμια γιατί είχαν μεγάλη ανταπόκριση».

Εξετάσεις τετραμήνων

Όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων ο κος Προδρόμου ξεκαθάρισε πως για τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσει ότι αποφάσισε η Βουλή το 2017. «Αυτό το πράγμα αποφασίστηκε με συναίνεση και ξεκίνησε από να ισχύει από το 2019 και από φέτος θα ισχύει και για την Γ΄ Λυκείου. Αυτό εφαρμόζουμε. Δεν θα πρέπει να υπάρχει απορία για το τι θα ισχύσει και κακώς δημιουργείται αυτή η συζήτηση. Εάν κάποιος σπέρνει συχγιση, δεν προσφέρει».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιδείας, SafePass, #45Το,paideias, SafePass, #45to