Χάνει Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης ο Ραφίνια

Διάστημα τριών-τεσσάρων εβδομάδων θα μείνει εκτός δράσης ο Ραφίνια μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στο ξεκίνημα της χθεσινής εκτός έδρας αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Γρανάδα. Μήνας-φωτιά είναι αυτός που ακολουθεί για τους Καταλανούς, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στο Champions League, όπου ως γνωστό στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσουν τη Γιουβέντους.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός φουλ-μπακ αντικαταστάθηκε στο 16ο λεπτό και μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε

διαπιστώθηκε ότι υπέστη μερική ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο.

Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης θα χάσει και τις δύο αναμετρήσεις με τη «Μεγάλη Κυρία», αλλά και το clasico στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Καταλανοί αναφέρουν ότι ο Ραφίνια θα επανεξεταστεί σε 48 ώρες, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη του τραυματισμού του προτού αποφασιστεί η θεραπευτική αγωγή που θα του χορηγηθεί.

Ο τραυματισμός του Ραφίνια μπορεί να αλλάξει τα σχέδια του Λουίς Ενρίκε για τη συνέχεια, μιας και ο τεχνικός της «Μπαρτσα» του είχε δώσει όλη τη δεξιά πτέρυγα στο 3-4-3 που εφαρμόζει. Με τον Άλεξ Βιδάλ, ο οποίος μπορεί να παίξει σε αυτή την θέση, επίσης τραυματία, ο Ενρίκε είναι πιθανό να επιστρέψει στο αγαπημένο του 4-3-3, που χρησιμοποιούσε κατά κόρο στην τριετή παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας.

Η ισπανική εφημερίδα Diario Sport αναφέρει ότι πιθανολογείται πως ο Ραφίνια θα είναι έτοιμος για το τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ το τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Ο χθεσινός ήταν ο τραυματισμός Νο 5 για τον Ραφίνια από την έναρξη της περιόδου. Οι τέσσερις προηγούμενοι αφορούσαν κατάγματα στα πλευρά, πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα, σπασμένη μύτη και μυϊκό τραυματισμό. Παρ΄ όλα αυτά, πάντως, κατάφερε να παίξει σε 28 αγώνες μέχρι τώρα με απολογισμό 7 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα