Χαμός στα ΤΑΕΠ Λεμεσού–Πάφου: «Δεν έχουμε άλλα κρεβάτια να εξετάσουμε»

Χωρίς ανάσα εργάζονται εδώ και μέρες το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στα κρατικά νοσηλευτήρια, λόγω αυξημένου όγκου εργασίας, υποστελεχωμένου προσωπικού αλλά και μικρού αριθμού κλινών. 

Με αποτέλεσμα οι πλείστοι ασθενείς που επισκέπτονται τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών ή ακόμα και τα εξωτερικά ιατρεία και χρήζουν εισαγωγής να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν εγκαίρως.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «SIGMALIVE», εντός των επόμενων ωρών οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ θα εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρουν ότι, τα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου είναι υπερπλήρη και οι Πρώτες Βοήθειες καθώς και οι θάλαμοι που φιλοξενούν ασθενείς.

Πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχουμε άλλα κρεβάτια να εξετάσουμε αρρώστους για να λάβουν την περίθαλψη και θεραπεία που χρειάζονται. Θα παρακαλέσουμε τον κόσμο να επισκέπτεται τα κρατικά νοσηλευτήρια (ΤΑΕΠ) μόνο για επείγοντα περιστατικά, αλλιώς προβλέπεται τεράστια καθυστέρηση και ταλαιπωρία του κοινού. Ενδεχομένως να παρθούν και άλλα μέτρα» κατέληξε.

Να σημειωθεί πως μόνο για χθες το βράδυ έγιναν 18 εισαγωγές στις Πρώτες Βοήθειες της Λεμεσού και παραμένουν εκεί αφού δεν υπάρχουν κλίνες (κρεβάτια) για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε θαλάμους ασθενών. Το προσωπικό αναμένει να αδειάσουν κρεβάτια για να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες εισαγωγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα