Χαμπιαούρης: Θα στηρίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την υπόσχεση ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα στηρίξει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έδωσε σήμερα το απόγευμα ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Χαμπιαούρης, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα το Πανεπιστήμιο Κύπρου και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Σε

δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και να έχει συνάντηση με το Συμβούλιο.

«Θα ανοίξουμε και θα μεγιστοποιήσουμε τα κανάλια επικοινωνίας για την επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων υπάρχουν στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Τιμώ την ακαδημαϊκή κοινότητα, την πανεπιστημιακή κοινότητα, αναγνωρίσω το έργο το οποίο επιτελείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπόσχομαι ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα προσπαθήσω να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι, ούτως ώστε κάποια από αυτά τα απλά, τα καθημερινά, όπως ο κ. Πρύτανης ανέφερε στην συνάντηση που είχαμε, θα κάνουν την διαφορά. Χρειάζομαι τη συνεργασία όλων για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε αυτό το έργο. Η προσπάθεια είναι συλλογική και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα στηρίξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, «γιατί πρέπει και γιατί το αξίζετε και γιατί το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει επιδείξει ένα εξαίρετο έργο, το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς».

«Η δική σας προσφορά και των συνεργατών σας είναι αυτή, που πολύ σωστά έχετε πει, που κάνει την διαφορά στη νεολαία μας, που κάνει τη διαφορά στο τόπο μας, που προβάλει την Κύπρο μας στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Ο Πρύτανης. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την επίσκεψη του καθώς και την επίσκεψη των συνεργατών του.

«Είναι χαρά μας κ. Υπουργέ, είναι τιμή μας που είστε σήμερα μαζί μας. Η συνεργασία μας, βέβαια, είναι δεδομένη, επιδιώκουμε τους ίδιους στόχους, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου μας. Το μέγεθος μιας χώρας δεν εξαρτάται από το γεωγραφικό της μέγεθος, ούτε από το μέγεθος του πληθυσμού της. Εξαρτάται από το μέγεθος των μυαλών των νέων ανθρώπων μας. Και ακριβώς θέλουμε να έχουμε σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, τα οποία ουσιαστικά να μπορούν να δημιουργούν όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που θα αλλάξουν τον τόπο μας, που θα πάρουν τον τόπο πιο μπροστά», συμπλήρωσε.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι καταλαβαίνεται τα προβλήματα, τα οποία έχει το Πανεπιστήμιο. Εμείς με τη σειρά μας ως Πανεπιστήμιο Κύπρου είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε οποιαδήποτε εμπειρογνωμοσύνη χρειάζεστε για να προχωρήσετε και εσείς κάποια πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε επαφή τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα