Μπράουντερ: Γι' αυτό η Μόσχα «κήρυξε πόλεμο» στην Κύπρο

Τη δική του ερμηνεία έδωσε ο Αμερικανο-εβραϊκής καταγωγής, Βρετανός επιχειρηματίας Μπιλ Μπράουντερ, που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη, για την πρόσφατη στάση της Μόσχας απέναντι στη Λευκωσία και την άμεση προειδοποίηση για αντίδραση σε τυχόν στρατιωτικοποίηση του νησιού από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Μπράουντερ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αφού η Κύπρος άρχισε να κλείνει τους βρόμικους ρωσικούς τραπεζικούς λογαριασμούς

και η Γενική Εισαγγελία σταμάτησε να συνεργάζεται με τις ρωσικές αρχές που με διώκουν, η ρωσική κυβέρνηση προβαίνει σε κάποιες όχι και τόσο διακριτικές στρατιωτικές απειλές».

After Cyprus started to shut down dirty Russian bank accounts and the Cyprus AG stopped cooperating with Russian authorities persecuting me, the Russian government is now making some not to subtle military threats. https://t.co/gwQfM9zQWN

Bill Browder (@Billbrowder) December 9, 2018

Σε δεύτερο, μάλιστα, σχόλιό του αναφέρει: «Μπορεί να ήταν μια καλύτερη στρατηγική για την Κύπρο να μην είχε πάρει εξαρχής όλα τα βρόμικα ρωσικά χρήματα. Ο Πούτιν δεν παίρνει πολύ ευγενικά ανθρώπους που βρίσκονταν στο μισθολόγιό του και στη συνέχεια αλλάζουν γνώμη», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα το Οκτώβριο, ο Ρώσος Πρέσβης είχε παρέμβει για την πολυσυζητημένη υπόθεση Μπράουντερ, λέγοντας ότι η διαχείρισή της είναι σημαντική για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας, ενώ, παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών και εταιρειών που ανήκαν σε Ρώσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα