Μποζντάγ: Και οι ΗΠΑ ευθύνονται για δολοφονίες στη Γάζα

Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ευθύνεται όσο και η κυβέρνηση του Ισραήλ για τις δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη “θα αυξήσει ανασφάλεια και αστάθεια, την κρίση και τις διαμάχες στην περιοχή”.

Σε δήλωσή του μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, ο Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα

δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις διεθνείς συμφωνίες για το ιστορικό καθεστώς των Ιεροσολύμων, ούτε και θα δικαιώσει την άδικη κατοχή τους.

Προσθέτει ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας εκεί έχει διαλύσει την πιθανότητα ειρήνευσης στην περιοχή, ανάβοντας το φιτίλι της καταστροφής. Σύμφωνα με τον Μπεκίρ Μποζντάγ, τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά, και για την Τουρκία οι αποφάσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ δεν έχουν καμιά ισχύ. “Οι ΗΠΑ, με τις λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, εξακολουθούν να αυτο-απομονώνονται”, ανέφερε, προσθέτοντας πως ακόμη και αν ολόκληρος ο κόσμος σιωπήσει για το θέμα των Ιεροσολύμων και του Παλαιστινιακού, η Τουρκία δεν θα σιωπήσει.

Να θυμίσουμε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς στρατιώτες στη λωρίδα της Γάζας, κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές της Γάζας, μερικές ώρες πριν από τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά.

Επίσης, ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο, για να συζητήσει την "παράνομη" μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA, επικαλούμενο Άραβα διπλωμάτη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το δικαίωμα να διαδραματίζουν ρόλο ως μεσολαβητές στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια σήμερα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα