Μπιφτέκι που παράγεται σε εργαστήριο στα ράφια σε 5 χρόνια

Ολλανδοί ερευνητές έχουν δημιουργήσει το πρώτο μπιφτέκι στον κόσμο σε εργαστήριο χωρίς τη χρήση κρέατος. Οι ερευνητές θα δημιουργήσουν μια εταιρεία η οποία θα αναλάβει να κάνει το συγκεκριμένο μπιφτέκι πιο νόστιμο και πιο φθηνό.

Ο επικεφαλής των ερευνητών, Peter Verstrate, μιλώντας στο BBC, δήλωσε κατενθουσιασμένος με την προοπτική το

προϊόν αυτό να βρεθεί προς πώληση.

«Είμαι σίγουρος ότι το προϊόν έχει προοπτική λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που για ηθικούς λόγους δεν θέλουν να καταναλώνουν κρέας».

Το μπιφτέκι παρασκευάζεται από βλαστικά κύτταρα του νευρικού ιστού ή του δέρματος. Αν και η χρήση των βλαστικών κυττάρων μέχρι σήμερα ήταν για διαφορετικούς ιστούς, η συγκεκριμένη ομάδα τα χρησιμοποιεί για να παράξει μύες και λίπος για το μπιφτέκι.

Το κίνητρο των ερευνητών, ήταν να βρουν τρόπους για να ενισχύσουν την παραγωγή κρέατος η οποία είναι αυξανόμενη. Οι παραδοσιακές μέθοδοι κτηνοτροφίας, προϋποθέτουν περισσότερη ενέργεια, νερό και γη.

Η διαδικασία παραγωγής αρχίζει με συλλογή βλαστικών κυττάρων από μυϊκό ιστό αγελάδας. Στη συνέχεια ενισχύονται με αυξητικά θρεπτικά συστατικά και χημικές ουσίες ώστε να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Τρεις βδομάδες αργότερα υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο βλαστικά κύτταρα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους.

Στη συνέχεια αναμιγνύονται με λίπος χρώματα και εν τέλει δημιουργείται το μπιφτέκι.

Εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι η γεύση του ήταν κοντά στο κρέας, όμως δεν ήταν όσο ζουμερό όσο ένα αληθινό μπιφτέκι.

Πηγή BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα