Μπασιακούλης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έγινε στόχος

Εν μέσω πυρών αποχώρησε ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Γεώργιος Μπασιακούλης.

Κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού ΕΦ την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση, την πειθαρχία, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς, αφήνει πίσω του σημαντικό έργο και γι’ αυτό τον ευχαριστώ θερμά».

«Καθ' όλη την διάρκεια της εδώ παραμονής του, θα πρέπει να ομολογήσω ότι υπήρξε μια αγαστή συνεργασία, απόλυτος αλληλοσεβασμός και πλήρης πειθαρχία στους νόμους και το Σύνταγμα

της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφήνει πίσω του τις καλύτερες των εντυπώσεων», σημείωσε.

Δείτε εδώ: Πυροβολούν τον απερχόμενο Αρχηγό ΕΦ οι Αξιωματικοί

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι «με τις κατευθύνσεις και τη στενή συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας, αλλά και τη στήριξη όλων των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, το έργο σας θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία προς όφελος της πατρίδας μας».

Ο Γεώργιος Μπασιακούλης γεννήθηκε στη Φλώρινα τον Νοέμβριο του 1957, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975, από την οποία αποφοίτησε το 1979 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού, την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως Διοικητής Πυροβολαρχίας, ως Διοικητής Μοίρας και ως Επιτελής σε Μονάδες και Διοικήσεις Πυροβολικού.

Επιπλέον, υπηρέτησε ως Επιτελής στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, στη θέση τρεχουσών πληροφοριών του Στρατιωτικού Επιτελείου της Δυτικοευρωπαϊκής και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καθώς και ως Εθνικός αντιπρόσωπος στο Νατοϊκό Στρατηγείο SACT (Supreme Allied Command Transformation), στο Norfolk των ΗΠΑ.

Ως ανώτατος αξιωματικός, διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του. Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Πυροβολούν οι Αξιωματικοί

Στο μεταξύ, με αιχμηρή επιστολή για τη στάση που τήρησε στα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν την Εθνική Φρουρά, αποχαιρετούν τον απερχόμενο Αρχηγό Γεώργιο Μπασιακούλη οι αξιωματικοί.

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών, στην επιστολή του εκφράζει δυσαρέσκεια για σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων, για την αποδοχή της μείωσης της θητείας, ενώ γνώριζε, όπως αναφέρει, ότι πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι τη μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, επικρίνει τον Αντιστράτηγο Μπασιακούλη ότι επί των ημερών του, έλαμψε η απουσία των στρατιωτικών από τις διεργασίες επίλυσης του Κυπριακού σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα