Αξιωματικός που έκανε χρήση ναρκωτικών αντί να παυθεί, πήρε προαγωγή

Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και έλαβε τιμητική προαγωγή.

Σύμφωνα με τον Μάριο Πετρίδη, Εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο αξιωματικός αντί να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του λόγω της δυσμενής του αξιολόγησης, πήρε προαγωγή.

Σημείωσε πως ο τότε Αρχηγός του ΓΕΕΦ έγραψε μεταξύ άλλων σε επιστολή του για το συγκεκριμένο αξιωματικό πως, πρόκειται για αξιωματικό που ενεργεί μόνο με προσωπικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες επιδεικνύοντας

μεγάλη αλαζονεία και πειθαρχία για τις διαταγές που αφορούν της υπηρεσία τους προς της Εθνική Φρουρά. Ο εν λόγω μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Πετρίδης, αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα Διοικητού μονάδας λαμβάνοντας συνεχείς αναρρωτικές άδειες μόλις ενημερώθηκε για την τοποθέτησή του.

«Αυτό και μόνο λέει πολλά. Μας είπαν ότι υπήρχε κάποιο νομικό κενό γιατί είχε αλλάξει ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ήρθε νέος. Βάσει της ιεραρχικής αξιολόγησης, δεν μπορούσε ο νέος Αρχηγός να εξετάσει την προσφυγή. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα», είπε.

Επίσης τέλος ο κος Πετρίδης εξήγησε πως πρόκειται για τον ίδιο αξιωματικό που μετά την προαγωγή του ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη  για κατοχή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η υπόθεση δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ο Φιλελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα αποδεσμεύονται πλέον από την καραντίνα τα κρούσματα

Θανατηφόρο/Λεμεσός: Μπήκε τελευταία στιγμή στο όχημα-Θα έφευγε με λεωφορείο
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αξιωματικός,axiomatikos