Ακσενέρ προς Ερντογάν: «Ούτε εσύ είσαι σίγουρος υποψήφιος»

Απάντηση στην αιχμή Ερντογάν προς την αντιπολίτευση που δεν έχει ορίσει ακόμη κοινό υποψήφιο έδωσε σήμερα κι η ακροδεξιά ηγέτης, Μεράλ Ακσενέρ.

«Τους παραξενεύει πολύ, αλλά κι η δική του υποψηφιότητά του δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη. Δεν έχω ακούσει από το στόμα του, είναι υποψήφιος ή όχι;», δήλωσε η αρχηγός του τρίτου κόμματος κατά τις δημοσκοπήσεις, μετά την επίσκεψή της στο δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς.

Χθες, ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος

ΑΚΡ είχε δώσει απάντηση για το αν θα είναι υποψήφιος ο Ερντογάν ή όχι, μετά την πολεμική που έχει ξεσπάσει σχετικά με το αν έχει δικαίωμα ο Τούρκος πρόεδρος να θέσει πάλι υποψηφιότητα, αλλά κυρίως αν είναι «δέον» να θέσει ο ίδιος και πάλι ή πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο, πιο «ελκυστικό», μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρός μας βγαίνει με διαφορά πρωταθλητής. Τους έχει κυριεύσει ο φόβος. Ο φόβος δεν ωφελεί τους νεκρούς! Έρχεται αυτό που είναι να έρθει. Ό,τι και να κάνετε είναι μάταιο! Ερχόμαστε ξανά τον Ιούνιο του 2023».

«Ο πληθωρισμός δουλεύει διαφορετικά χειμώνα-καλοκαίρι»

Ερωτηθείσα επίσης η Μεράλ Ακσενέρ για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπάτι, ότι «ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί τον Ιανουάριο, αλλά θα μπούμε στον Ιούνιο του 2023 με μονοψήφιο αριθμό», ο Ακσενέρ απάντησε σκωπτικά:

«Διαθέτει φαίνεται σύστημα καλοκαίρι-χειμώνα. Όταν θα ανακοινωθεί το ποσοστό πληθωρισμού από την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, φαίνεται θα δούμε ένα τέτοιο πληθωριστικό νούμερο, που θα λάμψουν ακόμη και τα μάτια του κ. Νεμπάτι. Του προτείνω να μάθει και οικονομικά και μαθηματικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα