Αυλαία με απονομή βραβείων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών

Με την απονομή των βραβείων σε εθνικό και διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το οποίο διεξήχθη από τις 17 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό με συνδιοργανωτή τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτιστικού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, σε διεθνές επίπεδο, η κριτική επιτροπή απένειμε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους,

που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 4000 ευρώ, στην ταινία «Quiet Mujo» της Ursula Meier, από τη Γαλλία, ενώ σε εθνικό επίπεδο, το 1ο βραβείο καλύτερης Κυπριακής ταινίας, που συνοδεύεται επίσης από το ποσό των 4000 ευρώ, απονεμήθηκε στην ταινία «Out of Sight» των David Hands και Χριστίνας Γεωργίου.

Στο διεθνές διαγωνιστικό μέρος απονεμήθηκε εξάλλου στον Martin Edralin από τον Καναδά, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, για την ταινία «Hole», ενώ το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία «Ave Maria του Basil Khalil (Γαλλία, Ισπανία, Παλαιστίνη).

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε εξ ημισείας σε δυο ταινίες, στην ταινία «Giovanni and the Water Ballet» της Astrid Bussink, από την Ολλανδία και στην ταινία «Villages of the Absent» του Omar Shami Nasr, από το Λίβανο.

Ειδική μνεία απονεμήθηκε στην ταινία «Always Tired» του Jochen Kuhn, από τη Γερμανία, στο «Our Fathers’ Sons» του Ulaa Salim, από τη Δανία και στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Βαλσαμωμένη Γιαγιά» της Έφης Παππά (Ηνωμένο Βασίλειο).

Σε εθνικό επίπεδο, το 2ο βραβείο καλύτερης Κυπριακής ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία «Austerity» του Ρένου Γάβρη, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας πήγε στον Σπύρο Χαραλάμπους για την ταινία «Δεν θα γεράσουμε ποτέ», ενώ το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας, στην ταινία «Κατηφόρα», του Στέλιου Καμμίτση.

Το βραβείο καλύτερου μοντάζ σε κυπριακή ταινία, απονεμήθηκε στη Ζωή Αλεξάνδρου για την ταινία «Άνορακ», της Αλεξάνδρας Ματθαίου.

Ειδική μνεία δόθηκε στον Γιάννη Κόκκινο για το σενάριο της ταινίας «Μπούμερανγκ», του Χρίστου Νικολάου, ενώ ο ηθοποιός Αντώνης Κατσαρής έλαβε ειδική μνεία για την ερμηνεία του μέσα από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Austerity» και «Out of Sight»

Για την ερμηνεία της στη ταινία «’Ανορακ», ειδική μνεία απονεμήθηκε στην Μαρίνα Αργυρίδου.

Φοιτητές από τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου απένειμαν το «Βραβείο Φοιτητών» για το πρόγραμμα «Amaze me!», μια επιλογή από κορυφαία μουσικά βίντεο, στο «Να Σταθώ στα πόδια μου» των Ζερβάκη – Μπαλάφα από την Ελλάδα.

Η κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ αποτελείτο από τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, Bruno Coppola, Fibby Kioria, Teresa Kwong, Sherif Awad και Σάιμον Φαρμακά.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα