Στη διεθνή έκθεση ICT 2015 ο Δήμος Γεροσκήπου

Ο Δήμος Γεροσκήπου συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ICT 2015-Innovate,Connect, Transform η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο και φέτος διεξήχθη μεταξύ 20-22 Οκτωβρίου στη Λισαβόνα.

Το κυπριακό πιλοτικό του Δήμου Γεροσκήπου εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο, Μιχάλη Παυλίδη, το Διοικητικό Λειτουργό, Κώστα Αναστασιάδη, και τον Υγειονομικό Επιθεωρητή, Μάριο Νικήτα.

Η έκθεση περιελάμβανε μια σειρά από παράλληλες δράσεις όπως , μια διάσκεψη για θέματα πολιτικής με πρωτοβουλίες της Επιτροπής σχετικά με το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, μια

διαδραστική έκθεση με την προβολή των καλύτερων αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων της πιο πρόσφατης έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης για τη βελτίωση της ποιότητας των εταιρικών σχέσεων.

O Δήμος Γεροσκήπου συμμετείχε ως εκθέτης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου INCA στο οποίο συμμετέχει σε συνεργασία με άλλους Δήμους από Ισπανία, Κροατία, Λετονία.

Ο Δήμος Γεροσκήπου για το συγκεκριμένο έργο έλαβε μέχρι στιγμής 132.000 EUR από τις συνολικά 167.000 EUR και η συμμετοχή στο ICT 2015 αποτελούσε υποχρέωση όπως και για τους υπόλοιπους Δήμους που συμμετέχουν στο INCA ενώ παράλληλα χρηματοδοτείται και από τον προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Γεροσκήπου.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αυστρία με τον κύριο Peter Sonntagbauer συντονιστή της Ερευνητικής Πρότασης INNOGOV (Innovative Government Services) στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Γεροσκήπου και αφορά την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε έξυπνες πόλεις με σκοπό να αναβαθμίσουν την επικοινωνία του Δημότη με το Δήμο και να βοηθήσουν στην πρόβλεψη των αναγκών του Δήμου σε διάφορα μελλοντικά σενάρια.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020 και πέραν των πρακτικών αποτελεσμάτων για τους δημότες θα αποφέρει στο Δήμο 80.000 EUR.Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες 15 μέρες.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στο INNOGOV πέραν του Δήμου Γεροσκήπου είναι οι Δήμοι Μπέρμιγχαμ από Αγγλία, Βουκουρέστι από Ρουμανία και Κορκ από Ιρλανδία.

Επίσης συμμετέχουν και τα Ηνωμένα έθνη (UN).

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η συμπερίληψη του Δήμου ως ισότιμου εταίρου στο πρόγραμμα αποτελεί από μόνη της επιτυχία κρίνοντας το μέγεθος των υπόλοιπων εταίρων.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα