Αβέρωφ:Η Κύπρος μόνο να κερδίσει έχει από τις σχέσεις με τη Γαλλία

Η Κύπρος έχει μόνο να κερδίσει από την σύσφιξη σχέσεων με την Γαλλία, την ώρα που η χώρα δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και για την ενεργειακή προοπτική στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» από το Παρίσι όπου έχει σειρά σημαντικών επαφών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νεοφύτου ανέφερε ότι η Γαλλία

εξελίσσεται ως ίσως ο πιο σημαντικός και αξιόπιστος υποστηρικτής στο ευρωπαϊκό και διεθνές σκηνικό, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό Πρόβλημα.

Ειδικά μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, σύμφωνα με τον κο Νεοφύτου, είναι η Ειδικά μετά το Brexit η μοναδική χώρα που μπορεί να παίξει παρόμοιο ρόλο, καθώς συμπαθεί και στηρίζει τα κυπριακά αιτήματα.

Όπως τόνισε, η γαλλική Κυβέρνηση αναμένει πρωτοβουλία για την συνέχιση του διαλόγου μετά τις τουρκικές εκλογές.

Μεγάλη σημασία δίνεται πάντως στον ενεργειακό τομέα, καθώς η εταιρία TOTAL –της οποίας ο Πρόεδρος διορίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας- δείχνει ενδιαφέρον ώστε να αποκτήσει αυξημένη παρουσία σε όλα τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα