Ανάλυση: Τι κρύβεται πίσω από την αποχώρηση ΗΠΑ από το ΣΑΔ

Αποχώρησαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, λόγω του έντονου, όπως καταγγέλλουν, αντισημιτικού αισθήματος, που επικρατεί ανάμεσα στα 47 κράτη-μέλη.

Χαρακτήρισαν το Συμβούλιο υποκριτικό κι αυτοεξυπηρετικό όργανο, που βγάζει χρήματα από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει πως αυτό θα έπραττε, αν δεν αναβαθμιζόταν το σώμα και δεν άλλαζε τακτικές. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλη μια υλοποίηση μιας προειδοποίησης του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος, εκ του αποτελέσματος

κρίνοντας, είναι ο μόνος ηγέτης στον κόσμο που υλοποιεί κάθε του προειδοποίηση.

Σε μια πρώτη αποκωδικοποίηση των δηλώσεων της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, διαφαίνεται πως και πάλι πίσω από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, είναι το Ισραήλ.

Η δήλωση πως το σώμα ακολουθεί αντι-ισραηλιτική πολιτική, πόσο δε μάλλον όταν γίνεται μερικές μέρες από το Συμβούλιο καταδίκασε για δεύτερη φορά τη χρήση βίας Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών, στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη της αλλαγής στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, απόδειξη για την αναδιαμόρφωση των δυνάμεων του πλανήτη, με δύο βασικά μέτωπα.

Το ένα είναι οι ΗΠΑ, πίσω από τις οποίες κινεί τα νήματα το Ισραήλ το οποίο θέλει να αλλάξει την αντισημιτική τάση σε διεθνές επίπεδο, το άλλο είναι η Ρωσία, πίσω από την οποία δεν κινεί τα νήματα, αλλά κρύβεται το Ιράν.

Επιπλέον, οι καταγγελίες καταδεικνύουν την πόλωση που υπάρχει μεταξύ των Σωμάτων του ΟΗΕ, ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας λαμβάνει αποφάσεις, το κεντρικό σώμα του Οργανισμού έχει αμαυρωθεί από τις αποκαλύψεις σκάνδαλο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων, σε όλες τις τάξεις της ιεραρχίας, ενώ τώρα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ξεκάθαρο, πράγματι, ότι ασκεί πολιτική και λαμβάνει θέση υπέρ μιας ή άλλης πλευράς σε διενέξεις, κάτι που διαφάνηκε πολύ έντονα στην περίπτωση του εμφυλίου της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα