Δάκρυσαν οι θρύλοι του Ευρωμπάσκετ στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Πολίτη [εικόνες]

Ηταν αλλόκοτο το σκηνικό στο νεκροταφείο της Καισαριανής το απόγευμα της Τετάρτης. Τόσα πρόσωπα που κανονικά και μόνο που τους βλέπεις σε γεμίζουν χαρά, ήταν θλιμμένα. Ολοι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Κώστα Πολίτη, τον μαέστρο εκείνης της θρυλικής μπασκετικής ορχήστρας που χάρισε στην Ελλάδα τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, τον πρώτο της μεγάλο άθλο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου,

ο Αργύρης Καμπούρης, ο Νίκος Φιλίππου, αλλά και ο Ντέιβιντ Στεργάκος -που ενσωματώθηκε με την Εθνική το 1988-, έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 76 ετών – όχι, δεν ήταν ο Νίκος Γκάλης, αυτός φαίνεται ότι δεν συγχώρεσε ποτέ στον Πολίτη το γεγονός ότι η προσωπική σύγκρουσή τους, ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1994, σήμανε το τέλος της καριέρας του.

Ο Φάνης Χριστοδούλου (SOOC)O Παναγιώτης Γιαννάκης (SOOC)O Νίκος Φιλίππου (SOOC)O Ντέιβιντ Στεργάκος (SOOC)

Μαζί με τους θρύλους του Ευρωμπάσκετ 1987 ήταν και οι σημερινοί διεθνείς. Και φυσικά πλήθος περίλυπων συγγενών και φίλων.

Οι σημερινοί διεθνείς στο αντίο στον «Ευρωκόουτς» (SOOC)Περίλυπος ο Παναγιώτης Φασούλας, η «Αράχνη» της Εθνικής Μπάσκετ (SOOC)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε πως με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν επίσης εκεί.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης με τον Παναγιώτης Φασούλα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

The post Δάκρυσαν οι θρύλοι του Ευρωμπάσκετ στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Πολίτη [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα