Αβέρωφ: Να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της η Τουρκία

Δεν θα υπάρξει άνοιγμα των παγωμένων ενταξιακών κεφαλαίων αν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, κλήθηκε μετά το τρισάγιο στη μνήμη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στα Φυλακισμένα Μνήματα, να σχολιάσει δημοσιεύματα των Financial Times, ότι η Κύπρος

παρεμποδίσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την προσφυγική κρίση λόγω παγώματος τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων.

«Τα κεφάλαια είναι παγοποιημένα για ένα ουσιαστικό λόγο, ότι η Τουρκία δεν εκπλήρωσε και δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και έναντι μέλους της ΕΕ, την Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου.

«Άρα», τόνισε, «άνοιγμα κεφαλαίων δεν θα έχει εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Δεν αφορούν τον κ. Ακιντζί οι διαρροές

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο Τ/κς ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έθεσε στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο των συνομιλιών, το θέμα των διαρροών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «αυτό δεν αφορά τον κ. Ακιντζί, όπως πολύ σωστά έχει πει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Είναι ένα θέμα που αφορά εμάς τους Ελληνοκύπριους», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα