Αστυνομικός "πήρε μάτι" παραπονούμενη/θύμα ξυλοδαρμού

Ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας βρίσκεται η καταγγελία νεαρής, την οποία δεν έφτανε ο ξυλοδαρμός, αλλά υπέστη και παρενόχληση από αστυνομικό.

Όλα έγιναν σε αστυνομικό σταθμό της Επαρχίας Λευκωσίας, όπου η νεαρή πήγε προκειμένου να καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Ο επί καθήκοντι αστυνομικός, αφού κατέγραψε τα στοιχεία της, τής ζήτησε να μεταβούν σε άλλο μέρος του σταθμού, προκειμένου να φωτογραφίσει τα σημεία όπου κατάγγελλε ότι είχε υποστεί ξυλοδαρμό.

Τα πράγματα φαίνεται πως δεν έλαβαν την τροπή που λαμβάνουν

ως συνήθως, αφού δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζει αστυνομικός τον παραπονούμενο – θύμα ξυλοδαρμού.

Όταν, λοιπόν, η νεαρή κλήθηκε προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή, εκεί συνάντησε τον αρμόδιο αστυνομικό για τέτοιες φωτογραφίες. Όταν ανέφερε το τι είχε προηγηθεί με τον πρώτο αστυνομικό, αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα παρενόχλησης, όπως ισχυρίζεται.

Όπως αναφέρεται και σε κανόνες της Αστυνομίας για τέτοια ζητήματα, υποβλήθηκε παράπονο στην Αρχή, η οποία και διερευνά την υπόθεση. Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, αν προκύψουν σχετικά αδικήματα κατά του Αστυνομικού, τότε θα τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα. Τέτοιες υποθέσεις διερευνώνται από την Αρχή αποκλειστικά κι όχι από το Σώμα. Ήδη η υπόθεση έχει οδηγηθεί ενώπιον του Γ.Ε., ενώ παράλληλα η Αρχή όρισε δυο ποινικούς ανακριτές για τη διερεύνηση, τον Γ. Τρυφωνίδη και την Ηλ. Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα