Ανθρωπιστική βοήθεια ΕΕ σε πρόσφυγες από Μπουρουντί

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Μπουρούντι και πως ταυτόχρονα απελευθερώνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετα 2 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για την αύξηση της επισιτιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες του Μπουρούντι στην Τανζανία, ανεβάζοντας τη συνολική στήριξη της ΕΕ στα 47,5 εκατομμύρια

ευρώ.

Περίπου 240.000 άτομα, που αντιμετωπίζουν αυξανόμενες και επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες, ζουν σήμερα σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τανζανία.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά πως η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των προσφύγων από το Μπουρούντι, καθώς πολλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την πρόσθετη χρηματοδότηση για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο Επίτροπος ανακοίνωσε επιπλέον 7 εκατ. ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη στη περιοχή, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες των χρόνων της σύγκρουσης, μετακινήσεις πληθυσμών και εκτεταμένη επισιτιστική ανασφάλεια.

Τα βίαια επεισόδια και οι φρικαλεότητες των τελευταίων μηνών έχουν αυξήσει τις μετατοπίσεις του πληθυσμού και τις ανθρωπιστικές ανάγκες. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600.000 ατόμων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς και σε γειτονικές χώρες. Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της είναι οι κύριοι δωρητές της χώρας και είχε συγκεντρώσει μια σημαντική διεθνή υποστήριξη για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στο διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες, στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, το 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα