Ασθενείς δεν εξετάζονται γιατί δεν είναι στους "τυχερούς" 30

Φωνές διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση των κυβερνητικών γιατρών να εξετάζουν μόνο 30 ασθενείς την ημέρα.

H πρόσφατη απόφαση των κυβερνητικών ιατρών να εξετάζουν μέχρι 30 ασθενείς τη μέρα στα εξωτερικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας, εκτός από προβλήματα, προκαλεί και την ταλαιπωρία των ασθενών.

Συνεργείο του ΣΙΓΜΑ επισκέφθηκε σήμερα τα εξωτερικά ιατρεία Στροβόλου. Απελπισμένοι οι πολίτες προσέρχονται, αλλά άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριλαμβάνονται στους 30 ''τυχερούς'' ασθενείς,

οι οποίοι θα εξεταστούν, ή εαν θα χρειαστεί να πάνε στο σπίτι τους, όποια και αν είναι η κατάσταση της υγείας τους, και να επιστρέψουν την επόμενη μέρα, μέχρι να πετύχουν το σωστό αριθμό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους 30 ασθενείς συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν χρήζουν εξέτασης, αλλά χρειάζονται μία απλή συνταγογράφηση, έστω και επαναληπτική, κάτι για το οποίο απαιτούνται μόνο μερικά λεπτά.

Τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα, όταν καταφέρεις να πάρεις την πολυπόθητη συνταγή, για να παραλάβεις τα φάρμακά σου... εαν, φυσικά, είναι διαθέσιμα.

Το Υπουργείο Υγείας πάντως, σε σχετική εγκύκλιο, υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικοί ιατροί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται από τις 7.30 το πρωί, μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα