ΑΣΔΥΚ: Την προσήλωσή στο στόχο για κατοχύρωση δικαιώματος αξιοπρεπούς εργασίας

Μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και διεκδίκησης απευθύνει προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σε μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά , η ΑΣΔΥΚ, αναφέρει ότι η μέρα αυτή αποτελεί σύμβολο των αγώνων και των θυσιών των εργατών

του Σικάγου και όλων των άλλων εργαζομένων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, των όρων απασχόλησης και την ευημερία της εργατικής τάξης.

Η φετινή Πρωτομαγιά, αναφέρεται, τιμάται υπό την σκιά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ «το αποτύπωμα των συνεπειών της πολεμικής σύγκρουσης αναμένεται να είναι βαρύ στις οικονομίες και συνακόλουθα ορατό είναι το ενδεχόμενο να πληγεί περαιτέρω  το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, όχι μόνο των εμπόλεμων χωρών, αλλά όλης της Ευρώπης περιλαμβανομένης και της χώρας μας».

Στην Κύπρο, προστίθεται, «η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στην έξοδο της πανδημικής κρίσης και στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και της επιστροφής σε μια νέα κανονικότητα, που προφανώς δεν διαγράφεται ευοίωνη».

Αναφέρει ότι η πανδημική κρίση έχει δημιουργήσει και επισπεύσει νέα δεδομένα και εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, έχουν καταγράψει περαιτέρω επιδείνωση.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας έχει υποχρέωση με ενότητα και συντονισμό δράσεων να εργαστεί για την ειρήνη την ασφάλεια και τη σταθερότητα, που απειλούνται. Έχει υποχρέωση να αγωνιστεί ώστε να μην επιτρέψει να βρεθούν στο στόχαστρο και να τρωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι κατακτήσεις των εργαζομένων», αναφέρει η συντεχνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα