Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Σπουδαίο γεγονός η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της ESHA

Είκοσι τρεις ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι πολιτικών οργανισμών από Κύπρο και Ευρώπη θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με το θέμα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της ESHA (European School Heads Association), με θέμα «School Leadership 2020+: Trends &Challenges», το οποίο συνδιοργανώνουν στη Λεμεσό, η ΠΟΕΔ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό

Συνέδριο της ESHA απευθύνεται σε διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων όλων των βαθμίδων και ως εκ τούτου η ΠΟΕΔ ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των διευθυντών/ντριών-μελών της στο συνέδριο αυτό.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείσα σχετικά με το συνέδριο, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, είπε ότι φέτος, για δεύτερη φορά μετά το 2010, η ΠΟΕΔ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, έχει αναλάβει τη διοργάνωση και φιλοξενία του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Διευθυντών Σχολείων (European School Heads Association – ESHA) με θέμα «School Leadership 2020+: Trends &Challenges».

«Είκοσι τρεις ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι πολιτικών οργανισμών από Κύπρο και Ευρώπη θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με το θέμα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Τις εργασίες του ευρωπαϊκού αυτού συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, όλων των βαθμίδων, από όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Είπε, επιπρόσθετα, ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου «αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός τόσο για την Κύπρο όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού μας».

«Για τον λόγο αυτό, η Οργάνωση έχει προχωρήσει στην επιχορήγηση του δικαιώματος συμμετοχής για όλους τους Κύπριους σύνεδρους. Είναι μια σπάνια ευκαιρία για τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων μας να συμμετέχουν και να έχουν την ευκαιρία ανταλλαγής και διάχυσης πρακτικών και νέων ιδεών με συναδέλφους από όλη την Ευρώπη», σημείωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022.

Η ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει να επιχορηγήσει τη συμμετοχή όλων Κυπρίων συμμετεχόντων Διευθυντών (συμπεριλαμβανομένων και των ΕΔΕ) ώστε αυτή να κατέλθει στα πιο κάτω ποσά: Διευθυντές/ντριες Μέλη ΠΟΕΔ και Επιθεωρητές/τριες Δημοτικής, Προδημοτικής, Ειδικής Εκπαίδευσης: Δικαίωμα συμμετοχής 50 ευρώ, Υπόλοιποι Διευθυντές/ντριες και Επιθεωρητές/τριες : Δικαίωμα συμμετοχής 100 ευρώ, Επιχορηγημένη συμμετοχή για Κύπριους συμμετέχοντες στο επίσημο δείπνο (Gala Dinner) στα 50 ευρώ.

Το κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνει την εγγραφή, καφέ και αλμυρά σε όλα τα διαλείμματα, γεύμα στο ξενοδοχείο την Παρασκευή και το Σάββατο το μεσημέρι, τσάντα συνεδρίου, συμμετοχή σε διαλέξεις-εργαστήρια, καθώς και δικαιώματα προς την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Διευθυντών Σχολείων (ESHA).

Επιπλέον, η ΠΟΕΔ θα επιχορηγήσει υπηρεσίες μετάφρασης (μεταφραστικός εξοπλισμός με σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης από αγγλική στην ελληνική) των κύριων παρουσιάσεων του Συνεδρίου καθώς και σε 2 από τις 6 παράλληλες συνεδρίες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο έχουν μόνο Διευθυντές/Διευθύντριες σχολείων όλων των βαθμίδων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, οι Διευθυντές/Διευθύντριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής, μέσω του ειδικού συνδέσμου (registration link) https://na.eventscloud.com/673741, που έχει δημιουργηθεί ξεχωριστά για τους Κύπριους συμμετέχοντες από το γραφείο που ανέλαβε τη διοργάνωση του συνεδρίου και όχι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου που αφορά μόνο στους/στις ξένους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθεί από το ΥΠΠΑΝ ειδική άδεια παρακολούθησης του Συνεδρίου για την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022.

Τελευταία μέρα εγγραφής στο συνέδριο έχει παραταθεί μέχρι την Τετάρτη 04/05/2022.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τις δραστηριότητες του συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://esha2022cy.eu/.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα