Στα κατεχόμενα για να δει τον Ακιντζί ο Τζον Κέρι

Στην Κύπρο με μερικά λεπτά καθυστέρησης έφτασε ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Ο Τζον Κέρι έφτασε στο Υπουργείο Εξωτερικών γύρω στις 5.15 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου ο κ. Κασουλίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων. Στη συνέχεια εισήλθαν στην αίθουσα υποδοχής του κτιρίου όπου είχαν την καθιερωμένη χειραψία μπροστά στις κάμερες και στους φωτογράφους και ακολούθως

μετέβησαν στο γραφείο του κ. Κασουλίδη για τη συνάντηση τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18.00.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.00. Στη συνέχεια ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναχώρησε για τα κατεχόμενα και συγκεκριμένα για το λεγόμενο «προεδρικό», όπου θα έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνεται ότι η συνοδεία του Τζον Κέρι δεν θα φέρει οποιαδήποτε σύμβολα. Αλλαγή υπήρξε σε ότι αφορά το χώρο της συνάντησης, καθώς αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο σπίτι του Ακιντζί, όμως η άλλη πλευρά επικαλέστηκε κάποιου είδους πρόβλημα.

Στο επίκεντρο των επαφών του βρίσκονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Δρακόντεια θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα του κ.Κέρι

Στις 17.00 θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη.Στις 17.35 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας.Στις 18.05 θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.Στις 19.00 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα προβεί σε δήλωση.Στις 19.30 θα παρακαθίσει σε δείπνο στην κατοικία της ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπατενχάιμ. Στο δείπνο θα παρακαθίσουν επίσης ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, οι δύο διαπραγματευτές και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Αύριο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα μεταβεί στην Αθήνα. Στην ατζέντα των επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα θα είναι ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων με την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και της προόδου στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα