Άρχισε επαφές στην Αθήνα ο Σταύρος Μαλάς

Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση άρχισε τις επαφές του σήμερα στην Αθήνα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.



Ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές για το Κυπριακό και υπογράμμισε

ότι «αν δεν επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία, θα βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά σε νέα τετελεσμένα, που θα καθιστούν την προσπάθεια για λύση ολοένα και πιο δύσκολη». Ο Σταύρος Μαλάς τόνισε, επίσης, ότι παρά την προκλητικότητα της Τουρκίας, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να έχει ξεκάθαρες και συνεπείς θέσεις στο Κυπριακό. Οι πρόνοιες του Πλαισίου Γκουτέρες, είπε ο Σ. Μαλάς, για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης, αποτελούν σημαντική στιγμή στην πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού και «πρέπει να την αδράξουμε με περισσότερο ζήλο, αποφασιστικότητα και τόλμη».

O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, από την πλευρά του, ευχήθηκε όπως ο κύριος Μαλάς εκφράσει τον πόθο του Κυπριακού Λαού για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Τόνισε ότι «η παράταση του χρόνου δεν είναι επωφελής παράγοντας» για τη λύση και την πραγματική συμβίωση των δύο κοινοτήτων. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει τον τερματισμό του «παρωχημένου και αντιδημοκρατικού καθεστώτος των εγγυήσεων, αλλά και διευθετήσεις ώστε να μην υπάρχουν ξένα στρατεύματα στην Κύπρο».

Ο Σταύρος Μαλάς θα συνεχίσει την επίσκεψη του στην Ελλάδα με επαφές με την πολιτική ηγεσία της και πολιτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον Σ. Μαλά συνοδεύουν στην Ελλάδα τα μέλη του Επιτελείου του, Χρίστος Μέσης, Τουμάζος Τσελεπής και Λεόντιος Φιλοθέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα