Αρχηγός Αστυνομίας: Κόπωση και υποστελέχωση στο σώμα

SOS από την εκπομπή του Sigma Μεσημέρι και Κάτι εξέπεμψε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου προειδοποιώντας ότι λόγω της υποστελέχωσης του σώματος αλλά και της κόπωσης με την οποία συνεπάγεται, υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να επιδεινωθεί.

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι η Αστυνομία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση καθότι εδώ και καιρό δεν γίνονται προσλήψεις λόγω της παγοποίησης θέσεων, με αποτέλεσμα 535 θέσεις να παραμένουν κενές ενώ 125 οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί.

Παράλληλα

η κατάσταση αυτή είπε συνέπεμψε με την κατακόρυφη αύξηση των υποχρεώσεων της Αστυνομίας, κάποιες από τις οποίες και απαρίθμησε:

H οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην κοινωνία από αυτή - δραματική αύξηση των απαιτήσεων σε ότι αφορά τη δημόσια τάξη και ασφάλειαΑύξηση στα εγκλήματα κατά περιουσίαςΑύξηση της χρήσης παράνομων ουσιώνΠρωτοφανές αριθμό ερευνών υποθέσεων που σχετίζονται με διαφθορά και διαπλοκήΑντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής η οποία είναι πιο έντονη από ποτέ

Αν δεν παρθούν μέτρα και δεν υπάρξει δραστική βελτίωση θα υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης καθότι έχει επέλθει κόπωση στο ανθρώπινο δυναμικό γιατί το αναγκάζουμε εδώ και καιρό να εργάζεται πολύ παραπάνω από το κανονικό του ωράριο, εξήγησε.

Από την πλευρά της είπε η Αστυνομία μείωσε το γραφειακό προσωπικό στο ελάχιστο ενώ σταμάτησε την απόσπαση μελών της στην Ακαδημία, η οποία πλέον δεν λειτουργεί μέχρι νεοτέρας.

Τόνισε ότι ο μόνος λόγος που η Αστυνομία σήμερα μπόρεσε να ανταποκριθεί στις τόσες προκλήσεις είναι η ευσυνειδησία και η αφοσίωση των μελών της.

Keywords
Αναζητήσεις
koposi sto soma
Τυχαία Θέματα