Αρχή Λιμένων:Εξελίξεις στο σκάνδαλο, με την επιστροφή της Υπουργού

Έπονται σημαντικές εξελίξεις, στις επόμενες μέρες, αναφορικά με τις δύο καταγγελλόμενες αδειοδοτήσεις ιδιωτών, από την Αρχή Λιμένων, στην περιοχή του Λιμανιού Λεμεσού.

Όπως είχε δηλώσει στο ΣΙΓΜΑ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, θα μελετήσει τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή, για διαβίβαση της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα, μεθαύριο Πέμπτη, οπόταν και επιστρέφει στην Κύπρο

από υπηρεσιακό ταξίδι.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο ΣΙΓΜΑ, έχει θέσει θέμα διεξαγωγής πειθαρχικής και ποινικής έρευνας, αλλά και παύσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων, στην βάση διαπιστώσεων της υπηρεσίας του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε σχέση με παραχώρηση συγκεκριμένης άδειας σε εταιρεία για εργασίες πλωτής δεξαμενής και ναυπηγείου στην περιοχή του Λιμανιού Λεμεσού.

Ο Γενικός Ελεγκτής καταγγέλλει την Αρχή για ενδεχόμενη εμπλοκή σε παράνομη συναλλαγή με δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία είχε οφειλές στο κράτος γύρω στο 1 εκ. ευρώ και η οποία απαλλάχθηκε των οφειλών αυτών, αποκομίζοντας, ενδεχομένως και επιπρόσθετη αποζημίωση.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Μεταφορών κατήγγειλε την Αρχή Λιμένων ότι αρνήθηκε να προσκομίσει, για σκοπούς ελέγχου συμβατικότητας, αντίγραφο της παραχωρηθείσας άδειας, αλλά και αντίγραφο προσχεδίου για άλλη υπό έκδοση άδεια, που αφορά και αυτή την λιμενική περιοχή Λεμεσού. Για την δεύτερη άδεια, της οποίας η έκδοση εκκρεμεί, το Υπουργείο εξέφρασε ανησυχίες ότι το προσχέδιο περιλαμβάνει όρους που συγκρούονται με τις ισχύουσες συμβάσεις της Δημοκρατίας με τις δύο διαχειρίστριες εταιρείες του Λιμανιού.

Η Αρχή Λιμένων απορρίπτει όλες τις καταγγελίες, δηλώνοντας ότι ακολουθήθηκαν και στις δύο επίμαχες περιπτώσεις όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είχε χθες συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή και σήμερα μετέβη στο Υπουργείο Μεταφορών για συζήτηση της όλης υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα