Ακροβατεί το ΓΕΣΥ – Αγκάθι οι πέντε προϋποθέσεις των γιατρών

Επί ξυρού ακμής ακροβατεί το ΓΕΣΥ μετά την ανακοίνωση των προϋποθέσεων ένταξης των γιατρών.

Ο Υπουργός Υγείας που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβήτη μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ, βλέπει αύριο (31/10) τους γιατρούς στο γραφείο του, επιχειρώντας να αρθεί το αδιέξοδο.

Αγκάθι για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αποτελούν οι πέντε προϋποθέσεις ένταξης των γιατρών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ανακοίνωσαν ομόφωνα στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση τους.

Ο Υπουργός Υγείας έχοντας στο μυαλό του ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου απέστειλε πρόσκληση για συνάντηση με τους γιατρούς αύριο το

πρωί στο γραφείο του. Πρόσκληση στην οποία οι γιατροί απάντησαν θετικά.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει σταθερός στο ψήφισμα των μελών του, χαρακτηρίζοντας το πυξίδα του ιατρικού κόσμου και ζητεί παρέμβαση της πολιτειακής ηγεσίας.

«Μέσα από διάλογο βρίσκονται λύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

«Η ηγεσία του ΠΙΣ δεν πρέπει να επιδιώκει την ανατροπή και τον εκτροχιασμό του ΓΕΣΥ με διεκδικήσεις που παραπέμπουν σε πολυασφαλιστικό. Ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους τερματίζοντας τη λιτότητα και τις περικοπές των τελευταίων χρόνων και αυξάνοντας τις δαπάνες για την δημόσια υγεία» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης .

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του σημειώνει: «Το ΓΕΣΥ πρέπει να εφαρμοστεί όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και για εμάς δεν τίθεται θέμα αύξησης συνεισφορών, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο. Στόχος όλων πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων, μέσω ενός αμοιβαίου συμβιβασμού, καθώς ΓΕΣΥ χωρίς τους ιδιώτες γιατρούς, θα είναι μισό ΓΕΣΥ, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα το 50% των ασθενών αποτείνεται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ιδιώτες ιατρούς»

Παράλληλα σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ καλεί τους επαγγελματίες υγείας να συμβάλουν θετικά στην όλη προσπάθεια μακριά από σκοπιμότητες και προσωπικά οικονομικά και άλλα συμφέροντα να λειτουργήσουν στο πλαισιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα