Αποθέματα τροφίμων για 3 μήνες στα κατεχόμενα - Δεν ανησυχούν λόγω Τουρκίας

Η Detay (09.04.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός δημοσιονομικών» Ολγκούν Αμτζιάογλου, σε χθεσινές του δηλώσεις στον παράνομο Bayrak, αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική που ακολουθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και υποστήριξε ότι η Τουρκία ετοιμάζει αυτή την περίοδο πακέτο στήριξης για την «ΤΔΒΚ». Όπως καταγράφεται στην μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, «παράλληλα με αυτό, ετοιμάσαμε και εμείς ένα σχέδιο και τους το στείλαμε με όλες τις λεπτομέρειες. Τις επόμενες μέρες

θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του πακέτου καθώς επίσης και θα ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι πόροι που θα μας χρηματοδοτήσουν και που αυτοί θα διατεθούν», ισχυρίστηκε. 

Περιγράφοντας τις οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε ο κορωνοϊός στα κατεχόμενα και υπενθυμίζοντας τη μείωση μισθών της τάξεως του 25-60%, του κλείσιμο του 80% των επιχειρήσεων κλπ, ο Αμτζιάογλου απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται για την μείωση μισθών στο «δημόσιο», αναφέροντας τα εξής: «Τώρα είναι η ώρα της ενότητας και όχι των επικρίσεων. Δεν είναι ώρα για λαϊκισμό και άσκηση πολιτικής. Μπορούμε να περάσουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου. Απ’ εκεί και πέρα, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε για τον Απρίλιο και Μάιο. Ας βάλουν όλοι το χέρι τους κάτω από την πέτρα, για να μην φθάσουμε στην προ τους 1974 κατάσταση», είπε.

Αναφορικά με τα αποθέματα τροφίμων στα κατεχόμενα, ο Αμτζιάογλου είπε ότι υπάρχουν αποθέματα για τρεις μήνες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού δεν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στις «εισαγωγές» τους από την Τουρκία. 

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο Ακιντζί στον Βρετανό Πρωθυπουργό

Η Diyalog (09.04.20) γράφει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από την επιδείνωση της υγείας του λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την «προεδρία», ο Ακιντζί είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στην Κύπρο, Στέφαν Λίλι και ζήτησε απ’ αυτόν να διαβιβάσει στον κ. Τζόνσον τις ευχές του ίδιου και του Τουρκοκυπριακού «λαού» για ταχεία ανάρρωση. Από την πλευρά του, ο Βρετανός  Ύπατος Αρμοστής ευχαρίστησε τον Ακιντζί διαβεβαιώνοντας τον ότι θα διαβιβάσει το μήνυμά και λέγοντας του ότι η κατάσταση της υγείας του Βρετανού Πρωθυπουργού είναι σταθερή.

Στους 46 οι Τουρκοκύπριοι που απεβίωσαν στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού

Η Diyalog (09.04.20) γράφει ότι ακόμη ένας Τουρκοκύπριος έχασε χθες τη ζωή του στη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον Οζτζιάν Αϊγκίν, αδελφό του πρώην «δημάρχου» της κατεχόμενης Κερύνειας, Σουμέρ Αϊγκίν. Σε δηλώσεις της, η «πρόεδρος» της «τουρκοκυπριακής ένωσης νεολαίας» στη Βρετανία, Ναφιγιά Χορόζογλου ανέφερε ότι μετά και το χθεσινό θάνατο, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που πέθαναν στη Μεγάλη Βρετανία λόγω κορωνοϊού ανήλθε στους 46 ενώ ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων στους 50.

Διαβάστε επίσης: 

Αξιωματικοί των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων αρνήθηκαν να μπουν σε καραντίνα

Ερχουρμάν: Πιθανή «κοινωνική έκρηξη» στα κατεχόμενα

Δεν τα καταφέρνει μετά τον Μάιο το υποτελές καθεστώς χωρίς βοήθεια από Τουρκία

Κατεχόμενα: Σε νοσοκομείο κορωνοϊού μπορεί να μετατραπούν οι νέες φυλακές

Keywords
Τυχαία Θέματα