'Επεσαν τηλέφωνα για τους Έλληνες φαντάρους που συνελήφθησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν από την Τουρκία στον Έβρο.

Όπως αναφέρεται, ο Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για την κατάσταση των δύο στρατιωτών, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι οι δύο στρατιώτες δέχθηκαν την επίσκεψη της προξένου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Πάντως, τα σενάρια περί κατασκοπείας δίνουν και παίρνουν.

Διαβάστε επίσης: Σε δίκη στην Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται η εθνικιστική εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’, υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες.

Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι. Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να συναντήσουν σημαίνοντα μέλη του PKK/PYD (Κούρδοι της Συρίας) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ. Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και μετά, προκειμένου να βοηθάει φετουλαχιστές να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’ αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει. «Είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία υπό αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τους επιστρέψει, θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός», αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα