Μονόλεπτη σιγή για Γρηγόρη Αυξεντίου τήρησε η Βουλή

Μονόλεπτη σιγή εις τη μνήμη του Σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, μία ημέρα πριν την επέτειο της θυσίας του στον αγώνα για την ανεξαρτησία και ελευθερία, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του, ο Πρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε πως «αγωνιστές όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου υποδεικνύουν

σε όλους εμάς σήμερα να συνεχίσουμε τη δύσκολη προσπάθεια, ώστε να καταστεί η πατρίδα μας ελεύθερη, πλήρως ανεξάρτητη και ευημερούσα».

«Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, με τη συγκλονιστική αυταπάρνηση που χαρακτηρίζει την όλη ηρωική συμμετοχή του στον αγώνα του λαού μας για ελευθερία, καθώς και το ίδιο το τέλος της φυσικής του παρουσίας, έχει καταγραφεί στη συλλογική μας συνείδηση ως μια σπάνια προσωπικότητα που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα ηγετικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η συνειδητή του θυσία στο κρησφύγετο του Μαχαιρά, κατέληξε, συνιστά ίσως την πιο φωτεινή συνεισφορά μας στην τότε αντιαποικιακή πάλη πολλών λαών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα