Απορρίπτουν την πρόταση της Κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ απέρριψαν, με τοποθέτησή τους ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, , τη χθεσινή πρόταση της Κυβέρνησης.

Αυτή είναι η πρόταση του ΔΗΚΟ για άρση της κρίσης στην Παιδεία

Εκτός συνεδρίας ο αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ λόγω ανάρτησης σε Facebook

Όπως ανέφεραν, όσο υφίστανται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

για τα μέτρα εξορθολογισμού, δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίας, εκπαιδευτικές οργανώσεις και κυβέρνηση διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Από τη μια, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανέφεραν ότι δεν ζητούν απόσυρση των μέτρων, αλλά έναρξη του διαλόγου με παγοποίηση των μέτρων. «Όλα είναι στο τραπέζι, φτάνει να αρχίσει ο διάλογος», συμπληρώνουν.

Από την άλλη, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να μεταφέρει αυτή την πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει ήδη μια πρόταση η οποία έχει ανακοινωθεί από χθες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των απαλλαγών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έγινε προηγουμένως διάλογος για να εκφράσουν τις θέσεις τους, τους καλούσαν σε διάλογο, αλλά οι προτάσεις τους έμεναν σταθερές. Ζήτησαν, μάλιστα, τα πρακτικά, για να διαφανεί πού είναι η διάσταση απόψεων.

Με το πέρας της κοινής συνεδρίας ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε στο γραφείο του τους εκπαιδευτικούς καθώς και τον Υπουργό Παιδείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα