Απόλλων:Το μπλακ άουτ, που μετέτρεψε τον θρίαμβο σε τραγωδία

Αυτοκτονία; Χαρακίρι; Όπως και να το χαρακτηρίσει κάποιος, η ουσία είναι πως ο Απόλλωνας έχασε ένα δικό του παιγνίδι, ένα ντέρμπι στο οποίο ήταν κυρίαρχος για 75-80 λεπτά.

Ένα απίστευτο μπλακ-άουτ από το 66’ μέχρι το 75’ μετέτρεψε τον θρίαμβο του 0-2 σε 2-2 και στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε η τραγωδία. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς χάθηκε το παιγνίδι προχθές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πώς γίνεται μια ομάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία στα ντέρμπι και στα πρώτα 65 λεπτά του προχθεσινού αγώνα να παθαίνει τέτοια θαλασσοταραχή από τη μείωση του σκορ, κάτι τελικά που οδήγησε και

σε δεύτερο γκολ σε βάρος της. Και όλα αυτά ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 51ο λεπτό. Απίστευτα πράγματα και αχώνευτο αποτέλεσμα για κάθε φίλο του Απόλλωνα, που σίγουρα θα κάνει πολύ καιρό για να το ξεπεράσει.
Ο Απόλλωνας ήταν πραγματικά ο κυρίαρχος του ντέρμπι. Μέχρι το 60’ είχε προηγηθεί με 2-0, έπαιζε με παίκτη παραπάνω και είχε 2-3 ακόμα προϋποθέσεις για να μετατρέψει τη διαφαινόμενη νίκη του σε θρίαμβο. Από το πρώτο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμάνουελ μπήκαν στον αγώνα αποφασισμένοι να κερδίσουν υποχρεώνοντας την Ανόρθωση σε παθητικό ρόλο. Όλα λειτουργούσαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, μέχρι το 60’. Τότε ανεξήγητα οι παίκτες του Απόλλωνα και ο προπονητής του θεώρησαν ότι η δουλειά τελείωσε και έριξαν ταχύτητα. Έδωσαν χώρο στην Ανόρθωση, που τον εκμεταλλεύτηκε και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση. Και ο Απόλλωνας το πλήρωσε. Με δύο γκολ σε διάστημα λιγότερο από δέκα λεπτά. Οι «κυανόλευκοι» μετά το 2-2 αντέδρασαν ξανά, πήραν τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 90’ ήταν και πάλι η ομάδα που κυριαρχούσε και έψαχνε τη νίκη. Θα την είχε πάρει αν οι Ελίζιο και Αγγελή δεν έπεφταν μαζί στη γραμμή του τέρματος στο 78’, με αποτέλεσμα ο ένας να σταματήσει τον άλλον και το 2-3 να μη γίνει ποτέ.
Πολλές οι ευθύνες
Για το προχθεσινό κάζο είναι φυσικό πως φταίνε όλοι. Και ο προπονητής, που δεν κατάφερε να σταματήσει το μπλακ-άουτ της ομάδας του, και οι ποδοσφαιριστές, που άνευ λόγου και αιτίας πανικοβλήθηκαν μετά τη μείωση του σκορ, με αποτέλεσμα να τα χάσουν για ένα δεκάλεπτο και να γίνει η ζημιά. Η ήττα προχθές δεν χωνεύεται με τίποτα από τους φίλους της ομάδας. Αυτή η αυτοκτονία στη Λάρνακα στοίχισε αφάνταστα στον κάθε φίλο του Απόλλωνα. Από την ώρα που τελείωσε ο αγώνας προσπαθούν οι φίλοι της ομάδας να καταλάβουν πώς ο θρίαμβος μετατράπηκε σε ήττα. Και όπως είναι λογικό, τα βέλη στρέφονται αποκλειστικά στον προπονητή, τον οποίο κατηγορούν ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το παιγνίδι.
Η ήττα έριξε τον Απόλλωνα στην 5η θέση (είναι ισόβαθμος με την Ομόνοια, που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων) και τον άφησε μακριά από την κορυφή. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού μετρούν τρεις σερί αγώνες χωρίς νίκη, και δύσκολα μπορεί να επανέλθουν και να διεκδικήσουν κάτι στο πρωτάθλημα, κυρίως και λόγω της ψυχολογίας που είναι στο πιο χαμηλό σημείο. Ο Απόλλωνας πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του, να ανασυνταχθεί, γιατί μεθαύριο έχει τον επαναληπτικό αγώνα με τον Ερμή στη Λάρνακα και η πρόκριση είναι το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ. Το πρωτάθλημα θα απασχολήσει ξανά από την Πέμπτη, όμως το σίγουρο είναι πως ο Απόλλωνας φαρμάκωσε τον κόσμο του και δύσκολα θα καταφέρει να τον κάνει ξανά να εμπιστευτεί την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα