Απόλλων: Μόνο τυχαίο δεν είναι το 26άρι

Συνεχίζοντας το εντυπωσιακό αήττητο σερί του, ο Απόλλωνας πέρασε ξανά από το ΓΣΠ κερδίζοντας την Ομόνοια και πλησίασε στους 4 βαθμούς από την κορυφή. Η αρμάδα του Σωφρόνη Αυγουστή συνεχίζει να συνδυάζει νίκες με καλό ποδόσφαιρο και έτσι το όνειρο του τίτλου παραμένει ζωντανό και πάνω απ' όλα υλοποιήσιμο.

Ο Απόλλωνας έφθασε τα 26 σερί παιγνίδια χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για τη λεμεσιανή ομάδα, που οφείλεται στο

πνεύμα του νικητή που έκτισε και τελειοποιεί. Σε αυτό το διάστημα ο Απόλλωνας πέτυχε 19 νίκες και έφερε 7 ισοπαλίες. Τα πρώτα 7 παιχνίδια ήταν με τον κ. Εμάνουελ στον πάγκο και τα υπόλοιπα 19 με τον Σωφρόνη Αυγουστή. Το σερί αυτό ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου με την Αναγέννηση στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν 4 σερί νίκες (Αναγέννηση 4-0, Δόξα 1-0, Εθνικό 3-2, Καρμιώτισσα 6-0) και στη συνέχεια ακολούθησαν τρία σερί 1-1 με ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Σαλαμίνα. Μετά την τελευταία ισοπαλία ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Σωφρόνης Αυγουστή, που έτρεξε ένα σερί 8 νικών στο πρωτάθλημα (Άρης 4-1, ΑΕΖ 2-1, ΑΕΚ 3-1, ΑΕΛ 2-0, Ομόνοια 2-1, Ερμής 3-0, Αναγέννηση 1-0, Δόξα 3-1). Ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 με τον Εθνικό και οι νίκες επί της Καρμιώτισσας με 3-0 και ΑΠΟΕΛ με 2-0.

Οι «κυανόλευκοι» δεν κέρδισαν τα δύο επόμενα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (0-0 με Ανόρθωση και 1-1 με ΑΕΛ), για να επιστρέψουν στις νίκες με την ΑΕΚ (3-2) και την Ομόνοια (2-0). Ενδιάμεσα έδωσαν και 4 αγώνες στο κύπελλο με απολογισμό 3 νίκες (2-0 ΑΕΖ, 2-0 ΑΕΖ, 3-1 Ομόνοια) και 1 ισοπαλία (2-2 με Ομόνοια).

Υπέρβαση εμποδίων

Παρά τις απουσίες, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, παρά το βαθμολογικό κίνητρο του αντιπάλου, ο Απόλλωνας ήξερε τι έπρεπε να κάνει και πώς να το κάνει για να πανηγυρίσει την 9η φετινή του εκτός έδρας νίκη. Ο Ζοάο Πέδρο ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τις δύο ασίστ, ο Σαρδινέρο ξανακτύπησε στο ΓΣΠ όπως έκανε και τον Ιανουάριο, ενώ ο Πίεχ απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο δεινός σκόρερ είναι, αφού σε λίγα λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σκοράρει. Ο Σώφρονης Αυγουστή είχε και πάλι καθοριστική συμμετοχή στη νίκη της ομάδας του, αφού στο 60 και με το σκορ στο 0-0 έβγαλε τον Ντα Σίλβα που λόγω του γηπέδου δεν μπορούσε να προσφέρει και πέρασε τον Ζοάο Πέδρο, μια αλλαγή καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα, μιας και ο Πορτογάλος ήταν αυτός που σέρβιρε τα γκολ στους συμπαίκτες του.

Τώρα Ανόρθωση

Τώρα οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους ένα νέο δύσκολο εμπόδιο, την Ανόρθωση στη Λάρνακα. Η ομάδα της Αμμοχώστου είναι η μοναδική την οποία ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κερδίσει φέτος έστω σε ένα παιγνίδι (δυο ισοπαλίες 1-1, 0-0) και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή. Η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος, ώστε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ τη Μεγάλη Πέμπτη, ο Απόλλωνας να πάει στη χειρότερη περίπτωση με το -4. Αγωνιστικά, αυξήθηκαν οι απόντες αφού πέραν των τιμωρημένων Σεμέδο, Ρομπέρζ, θα απουσιάσει και ο Σακκέτι, που συμπλήρωσε κάρτες. Εκτός θα είναι και οι Αγγελή, Μακρίδης, ενώ ο Γκίε, που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής με την Ομόνοια, θα είναι λογικά στη διάθεση του προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα