Δύο ο Μακρίεφ, ένα ο Ντουντού και... τρίποντο

Η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 4-1 του Ερμή
Με νίκη 4-1 της Νέας Σαλαμίνας σε βάρος του Ερμή ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική των πλέι-οφ και 29η συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γρήγορα γκολ στον αγώνα έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για το τρίποντο και παρ' όλο που ο Ερμής δεν τα έβαλε κάτω, κατάφεραν να σημειώσουν τη δεύτερη σερί νίκη τους.

Μια νίκη πους τους φέρνει

ένα βαθμό πίσω από τον χθεσινό τους αντίπαλο που προπορεύεται του β’ όμιλου με 38 βαθμούς. Δύο γκολ πέτυχε ο Μακριέφ, ένα ο Ντουντού και ένα ο Κούσουλος. Για τον Ερμή μείωσε από το σημείο του πέναλτι ο Μαρτίνουκ.

Δύο λάθη, δύο γκολ ο Μακριέρφ
Επτά λεπτά χρειάστηκε η Νέα Σαλαμίνα για να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Παρ' όλο που μέχρι εκείνο το σημείο καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε ευκαιρία, εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το γρήγορο γκολ, όταν έγινε λάθος στον μεσοαμυντικό χώρο του Ερμή, ακολούθησε ωραία ενέργεια του Μακρίεφ, ο οποίος ευνοήθηκε και από τις κόντρες και με πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Ερμής θέλησε να αντιδράσει, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δέκα λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους και πάλι με δράστη τον Μακρίεφ. Για να μπει το γκολ χρειάστηκε άλλο ένα λάθος, αφού ο τερματοφύλακας Στυλιανού έκανε ασταθή επέμβαση σε σουτ του Εγγλέζου και ο Βούλγαρος πρόλαβε τους αμυντικούς στο ριμπάουντ, και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Τα γρήγορα γκολ βοήθησαν τους γηπεδούχους να διαχειριστούν το παιγνίδι. Η επιλογή τους ήταν να δώσουν την κατοχή της μπάλας στον Ερμή, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή η ομάδα του Κορμπεράν. Πόσω μάλλον να σκοράρει. Από την άλλη ούτε οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ιδιαίτερα και φυσιολογικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο γρήγορος, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Η Νέα Σαλαμίνα απείλησε για το 3-0 στο 52ο λεπτό με μακρινό σουτ του Σκοπελίτη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω. Επτά λεπτά αργότερα προέκυψε η μείωση του σκορ, αφού ο Ερμής σκόραρε από τα 11 βήματα με τον Μαρτίνουκ.

Μια απόφαση που αρχικά έφερε σύγχυση, καθώς ο διαιτητής έδειξε να συνεχίζεται το παιγνίδι και μετά από συνεννόηση με τους βοηθούς του υπέδειξε πέναλτι. Ήταν μια φάση που έγινε σουτ από ποδοσφαιριστή του Ερμή, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στο χέρι του Μάατσι, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν έκανε σκόπιμη ενέργεια.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο ο Ερμής μείωσε στο σκορ, ανάβοντας για τα καλά το παιγνίδι. Οι φτεροπόδαροι πήραν τα πάνω τους μετά το γκολ και έψαξαν την ισοφάριση. Παρ' όλ' αυτά δεν είχαν τις λύσεις, ενώ και η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε εκ νέου ρυθμό. Και στο 75ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» κλείδωσαν τη νίκη, με την γκολάρα του Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε άψογα με τον Μπεμπέ, και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με κοντινή προβολή ο Κούσουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Ν. Νεοφύτου
Κίτρινες: Σκοπελίτης, Εγγλέζου, Γκράσι, Ντουντού / Ψάλτης, Παγιές, Μαρτίνουκ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσίνα, Τσαμπούρης, Γκράτσι, Άντονιτς, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Μπεμπε (83' Κωνσταντίνου), Εγγλέζου (67' Ντουντού), Μπριζίτο (46' Μάατσι), Μακρίεφ.

Ερμής: Στυλιανού, Ντε Μέλο, Αρτάμπε, Μαρτσίνιουκ, Μπάουμαν, Ντε Βρίσε, Μασίνουα, Παγιές (46' Κέζος), Αλεξίου, Χριστοφή, Ψάλτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα