ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΙΓΜΑ: Οι προσδοκίες ΠτΔ για συνάντηση με Ακιντζί

Αποκλειστικές δηλώσεις στο ΣΙΓΜΑ έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσερχόμενος σε δεξίωση του ΔΗΣΥ, για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές λίγη ώρα μετά την συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος, στο οποίο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε το Σώμα πως ο κατ' επιλογήν υποψήφιος είναι ο Λουκάς Φουρλάς.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στον πολιτικό συντάκτη του ΣΙΓΜΑ,

Χρίστο Χαραλάμπους, για την επερχόμενη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, ανέφερε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι ο ελεύθερος διάλογος και οι προβληματισμοί που πρέπει να αναπτυχθούν, προκειμένου αν όλοι το εννοούν, να προχωρήσουμε στη βάση των όσων μέχρι τώρα διαπραγματευόμαστε, στην εξεύρεση μιας λειτουργικής λύσης που να επιτρέπει επιτέλους να ελπίζουν αυτοί που θα ακολουθήσουν εμάς».

Περί "πρακτικολογίας" ο λόγος... - Οι κινήσεις της Λευκωσίας

Ο Πρόεδρος είναι σχεδόν εκνευρισμένος, όπως μαθαίνει το ΣΙΓΜΑ από τις δικαιολογίες που δίδονται. Ενημέρωση του ΣΙΓΜΑ, αναφέρει ότι κ.Έιντε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών παρέπεμψε στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και φέρεται να είπε ότι πιθανόν μόνο εκείνο το πρωινό, δηλαδή της 4ης Ιουλίου να μην υπήρχε στενογράφος των ΗΕ για να καταγράψει τα όσα λέχθηκαν προφορικώς.

Απ’ εκεί και πέρα, η Λευκωσία δεν αφήνει το θέμα. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ΣΙΓΜΑ ότι ο κ.Μαυρογιάννης έχει αναλάβει να συναντηθεί με την κ.Σπέχαρ και να έρθει σε επαφή με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Λευκωσία προκειμένου να βρεθούν τα πρακτικά και να δοθούν στην κ.Λουτ.

Η κ.Λουτ ανέφερε ότι στους όρους αναφοράς θα συμπεριλάβει το κοινό ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου του 2014 (μεταξύ Έρογλου και ΠτΔ) αλλά θέλει να περιλάβει και 6 διευκρινισμένες παραμέτρους του ΓΓ καθώς θεωρεί ότι εκεί πρέπει να ξεκινήσει η νέα διαδικασία στο Κυπριακό.

Πληροφορίες εντωμεταξύ του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν ότι στην ομιλία του ο ΠτΔ εντός του δείπνου προς τιμήν των υποψήφιων ευρωβουλευτών, μετέφερε στα στελέχη της Πινδάρου το μήνυμα ότι όπως ο ίδιος και το κόμμα έλαβαν αποφάσεις με πολιτικό κόστος για διάσωση της ΚΔ από την χρεοκοπία του 2013, είναι έτοιμος και τώρα να λάβει δύσκολες αποφάσεις, για να καταφέρει να φέρει λειτουργική λύση είτε να διασφαλίσει ειρήνη και ασφάλεια στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα