Επίθεση με μαχαίρι στην Γαλλία- Η αστυνομία πυροβόλησε τον δράστη

Η επίθεση φέρεται να συνέβη στην οδό La Canebière στη, Μασσαλία, στην Γαλλία. Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, ανέφερε η εφημερίδα La Provence.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Provence.

Η επίθεση αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,

ο δράστης, ηλικίας 36 ετών, τραυμάτισε αρχικά δύο ανθρώπους μέσα σε ένα τραμ και στη συνέχεια άλλους δύο στη διασταύρωση της Κανεμπιέρ, της κεντρικής αρτηρίας της Μασσαλίας, με την οδό Ρομ.

Όταν είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, προσπάθησε να τραβήξει όπλο, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Μια πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχει και άλλος ένας τραυματίας, ένας περαστικός που χτυπήθηκε στα πόδια από θραύσματα σφαίρας.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς επίσης και ο εισαγγελέας και ο δήμαρχος της Μασσαλίας Ζαν-Κλοντ Γκοντέν έσπευσαν στο σημείο.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.​Η περιοχή έχει αποκλειστεί, με τις αρχές να προτρέπουν τον κόσμο να αποφεύγει το σημείο. Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι.

​Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας ο δράστης επιχείρησε να πυροβολήσει κατά αστυνομικών πριν δεχτεί τα πυρά.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έρευνα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στο πολιτικό γραφείο του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου 7 στο Παγκράτι, χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο και αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα που έγινε από άγνωστο για βόμβα ήταν φάρσα.

En live de marseille attentat terroriste pic.twitter.com/rTHS4iIRlK

— Izak (@Izak23042535) February 19, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα