Αποκαλύπτουμε την επιστολή Περδίκη προς τον ΠτΔ

Την επιστολή του Γιώργου Περδίκη προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με τους ισχυρισμούς περι χρεωκοπίας στην άμυνα, αποκαλύπτει το SigmaLive.

Aπευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδης, ο κ.Περδίκης τονίζει ότι «στη σύσκεψη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος (24 Αυγούστου 2013) είχατε πει πολύ σωστά ότι «μπορούμε να μιλούμε για χρεωκοπία στην άμυνα». Αν για το σκάνδαλο της Οικονομίας που μας έφερε ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία

(εγώ λέω μας έφερε στη χρεωκοπία), γίνεται κάποια προσπάθεια για απόδοση ευθυνών, για τη χρεωκοπία στην άμυνα, τι σκέφτεστε να κάνετε; Έχω την άποψη ότι – τηρουμένων των αναλογιών αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία του θέματος – επιβάλλεται να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών. Αλλοίμονο αν συνεχίσουν να χειρίζονται τα θέματα της άμυνας, άνθρωποι που ευθύνονται για τη χρεωκοπία ή εάν ακολουθούνται οι ίδιες προφανώς λανθασμένες διαδικασίες. Θα συμφωνείτε μαζί μου ότι η χρεωκοπία, δεν ήρθε «ελέω Θεού» ως θεομηνία. Κάποιοι λόγοι υπάρχουν και κάποιοι υπεύθυνοι. Τι σκέφτεστε να κάνετε γι’ αυτό;».

Νωρίτερα, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Γιώργος Περδίκης αποκάλυψε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν συμφωνήσει ότι έχει γίνει φαγοπότι στα εξοπλιστικά συστήματα.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, σε συνέχεια των καταγγελιών του για μίζες στα εξοπλιστικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς, δίνει συνέχεια στο ζήτημα λέγοντας ότι στην επίμαχη, κλειστού τύπου συνεδρία των πολιτικών αρχηγών που είχε λάβει χώρα στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος το καλοκαίρι του 2013, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει με όσα ειπώθηκαν.

Δεδομένης δε, της άρνησης της Κυβέρνησης σχετικά με το αν έγινε ποτέ η συγκεκριμένη κουβέντα, ο κ. Περδίκης κάλεσε τον ΠτΔ «αν και δεν ενδείκνυται», όπως είπε, να δημοσιεύσει τα πρακτικά εκείνης της πολύ απόρρητης συνεδρίασης, προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι κατά το παρελθόν αγοράστηκαν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες σε εξοπλιστικά συστήματα, «τα οποία αναγκαστήκαμε να τα πετάξουμε στη θάλασσα μολύνοντας συν τοις άλλοις και τα περιβάλλον» και υπογράμμισε ότι α σκάνδαλα αυτά τους αφορούν όλους, από την Κυβέρνηση Βασιλείου, την Κυβέρνηση Κληρίδη αλλά και τις επόμενες.

Όσον αφορά στην αμφισβήτηση των λεγομένων του από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο κ. Περδίκης απάντησε ότι «αν είπε ότι λέω ψέματα, θα τον πάω στο δικαστήριο» και δήλωσε ότι η συζήτηση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς έγινε ενώπιον πολλών άλλων.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είχαμε σκάνδαλο στο χρηματιστήριο και τραπεζικό σκάνδαλο, έτσι δεν μπορεί να αμφισβητήσει και σκάνδαλο στα εξοπλιστικά» και χαρακτήρισε τον ΠτΔ «εκτεθειμένο απέναντι στην Ιστορία, εκτός κι αν στην Κυβέρνηση έχουν διάθεση να συνεχίσουν την ίδια πρακτική.

Τα σκάνδαλα αυτά, πρόσθεσε, πιάνουν και τις υπόλοιπες Κυβερνήσεις από την Κυβέρνηση Γιώργου Βασιλείου και μετά, ιδιαίτερα αυτές που έκαναν τους μεγάλους εξοπλισμούς.

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι τελικά η ατιμωρησία στην Κύπρο αποτελεί «καθεστώς», καθώς από όσους έπρεπε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, κανείς δεν κλήθηκε να το κάνει.

Τέλος, όσον αφορά την αμφισβήτηση της συγκεκριμένης συζήτησης που έγινε για την άμυνα στην Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος, ο κ. Περδίκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν ο ίδιος έστειλε την επιστολή, «δεν βρέθηκε κανείς από εκείνους τους καρεκλοκένταυρους να πάρει ένα τηλέφωνο και να πει ότι γράφω βλακείες και ότι ποτέ δεν είπε τέτοιο πράγμα ο Πρόεδρος. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε».

Keywords
Τυχαία Θέματα