Αποκαλύπτουμε τη δημοσκόπηση που έδειξε Νικόλα για υποψήφιο

Δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανάγκη για αλλαγή Προέδρου της Δημοκρατίας και Νικόλα Παπαδόπουλο ως υποψήφιο για τον ενδιάμεσο, δείχνει δημοσκόπηση της ΕΔΕΚ, η οποία παρουσιάστηκε στους αρχηγούς των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στη χθεσινή συνάντηση.

Πρώτο το Sigmalive αποκάλυψε την ύπαρξη δημοσκοπήσεων

οι οποίες και παρουσιάστηκαν ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου το μεσημέρι της Δευτέρας. Σήμερα αποκαλύπτουμε τα στοιχεία της δημοσκόπησης που έδειξε Νικόλα Παπαδόπουλο ως τον υποψήφιο με το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στους τρεις που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΕΔΕΚ και η οποία έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων παγκύπρια, με δείγμα 1000 ατόμων με τυχαία δειγματοληψία στο διάστημα μεταξύ 1-6 Απριλίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπερτερεί σε ποσοστά των δυο άλλων ανθυποψηφίων του για το χρίσμα του υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών σε σενάριο υποψηφιότητας Λιλλήκα, τα ποσοστά έχουν ως εξής: 39% Νίκος Αναστασιάδης, 21% Γ. Λιλλήκας, 16% συγκεκριμένος υποψήφιος απο το ΑΚΕΛ, 3% λευκα, 14% αποχή, 7% ΔΞ/ΔΑ. Σε σχέση τώρα με την πρόθεση ψήφου μόνο στα έγκυρα ψηφοδέλτια, τα ποσοστά είναι 47% Νίκος Αναστασιάδης 26% Γ. Λιλλήκας, 19% ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών σε σενάριο υποψηφιότητας Θεοχάρους, τα ποσοστά έχουν ως εξής: 36% Νίκος Αναστασιάδης, 21% Ε. Θεοχάρους, 18% συγκεκριμένος υποψήφιος απο το ΑΚΕΛ, 2% λευκα, 16% αποχή, 7% ΔΞ/ΔΑ. Σε σχέση τώρα με την πρόθεση ψήφου μόνο στα έγκυρα ψηφοδέλτια, τα ποσοστά είναι 44% Νίκος Αναστασιάδης 26% Ε. Θεοχάρους, 22% ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών σε σενάριο υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, τα ποσοστά έχουν ως εξής: 35% Νίκος Αναστασιάδης, 29% Νικόλας Παπαδόπουλος, 16% ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, 3% τα λευκά, 10% αποχή, 7% ΔΞ/ΔΑ. Σε σχέση τώρα με την πρόθεση ψήφου μόνο στα έγκυρα ψηφοδέλτια, τα ποσοστά είναι 41% Νίκος Αναστασιάδης, 33% Νικόλας Παπαδόπουλος, 18% ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

Τα κόμματα του ενδιάμεσου θα πρέπει να έχουν κοινό υποψήφιο;

Στο ερώτημα αν πρέπει τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου να συνεργαστούν και τα πέντε για την εκλογή ενός κοινού υποψηφίου, τα ποσοστά στους ψηφοφόρους των κομμάτων του ενδιάμεσου κυμαίνονται μεταξύ 80-90%, ενώ οι ψηφοφόροι των Οικολόγων είναι λίγο πιο διστακτικοί, καθώς το ποσοστό αγγίζει το 60%. Στους ψηφοφόρους όλων γενικά των κομμάτων, το ποσοστό αγγίζει το 62%.

Νίκο Αναστασιάδη ή κάποιον άλλο;

Στο ερώτημα ποιος θα πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος, ο Νικός Αναστασιάδης ή άλλος, οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, απάντησαν ότι θα πρέπει να εκλεγεί άλλος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 74%-100% ανάλογα με το κόμμα. Ποσοστό 18% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ θεωρεί επίσης ότι πρέπει να εκλεγεί άλλος και όχι ο Νίκος Αναστασιάδης.

66-80% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ενδιάμεσου χώρου, εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

65% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων θεωρεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασυνεπή ως προς τις δεσμεύσεις του, ενώ σε συγκεκριμένα κόμματα το ποσοστό αυτό αγγίζει ακόμα και το 100%

Keywords
Τυχαία Θέματα