Κατεχόμενα: Έκαψε ζωντανή την πρώην σύζυγο του

Η δίκη του Σουάτ Ασίρ, ο οποίος αφού δολοφόνησε την πρώην σύζυγό μετά την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε, το νέο τροχαίο θανατηφόρο στο δρόμο Γαλάτειας – Λιβαδιών με νεκρό ένα 46χρονο, η έκθεση της “κεντρικής τράπεζας” για το 2016 και την κατάσταση στις τράπεζες στα κατεχόμενα και η αποφοίτηση 50 νέων “αστυνομικών” από την “αστυνομική ακαδημία”, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα»

(Αφρική), με τίτλο “Συμμορία των τριών”, αναφέρεται σε δηλώσεις του τέως προέδρου της “αρχής ηλεκτρισμού” σε παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Όπως δήλωσε ο Ισμέτ Ακίμ, η σημερινή “διοίκηση” δεν έχει διοριστεί τυχαία, ενώ τους κατηγόρησε ότι ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων και όχι της “κυβέρνησης”. Αναφορά γίνεται και στην κακοποίηση νεαρής από τον σύντροφό της, η οποία αφού επισκέφτηκε τις πρώτες βοήθειες, μετά προέβη σε καταγγελία στην “αστυνομία”. Αλλού γράφει ότι ουρές σχηματίστηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο στην Αυστραλία, με τους Τούρκους υπηκόους, αλλά και κατόχους αυστραλιανής υπηκοότητας, να περιμένουν ώρες για να ακυρώσουν την τουρκική τους υπηκοότητα, μετά την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της χώρας θα επιβάλει πρόστιμο 5,000 ευρώ σε όποιον έχει διπλή υπηκοότητα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Παρασύρθηκε πενήντα μέτρα”, κάνει αναφορά στο νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο κατεχόμενης Γαλάτειας – Λιβαδιών και γράφει ότι όχημα με 75χρονο οδηγό παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 46χρονο, ο οποίος περπατούσε στην άκρη του δρόμου. Γράφει ακόμα ότι 50 νέοι “αστυνομικοί” έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Αλλού αναφέρει ότι το “υπουργείο τουρισμού” αποφάσισε την επιδιόρθωση του ιστορικού σταθμού τρένου στην κατεχόμενη Μόρφου και σημειώνεται ότι το τελευταίο ταξίδι τρένου στον σταθμό έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 1951.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Στα ύψη το χρέος”, αναφέρεται στην έκθεση των “δικαστηρίων” για τα έτη 2010-2015, σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε αύξηση στις υποθέσεις οφειλών και μη καταβολής χρεών, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες υποθέσεις έχουν καταχωρηθεί στο “επαρχιακό δικαστήριο” στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε 46χρονος, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα κατά τη βόλτα του με το σκυλί του. Αναφέρεται ακόμα σε συναυλία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο του Ιρλανδού καλλιτέχνη Bob Geldof, ο οποίος κάλεσε τους Ε/κ και τους Τ/κ να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για επανένωση του νησιού.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Σχεδίασε το έγκλημα”, αναφέρεται στην υπόθεση της δολοφονίας της Γκαμζέ Πεχλιβάν και γράφει ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις των “αστυνομικών” κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης στην κατεχόμενη Λευκωσία, η “κατηγορούσα αρχή” παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ύποπτος, πρώην σύζυγος του θύματος, είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε συνολικά 39 φορές την πρώην σύζυγό του και μετά την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε. Αναφορά γίνεται και στην υπόθεση της δολοφονίας της Μπουρτσιού Οκουμούς, την οποία φέρεται να δολοφόνησε ο σύζυγός της με πολλαπλές μαχαιριές, αφού υποψιαζόταν ότι τον απατούσε. Κατά την προσέλευσή του στο “δικαστήριο”, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Αλλού γράφει ότι αύξηση στα διαζύγια σημειώθηκε το 2016, ενώ σε σύγκριση με το 2015 η αύξηση ανέρχεται στο 72%. Σημειώνεται ότι τα τελευταία 12 χρόνια εκδόθηκαν πέραν των εφτά χιλιάδων διαζυγίων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Αύξηση και στις καταθέσεις και στα δάνεια”, αναφέρεται στην έκθεση της “κεντρικής τράπεζας” για το 2016 και γράφει ότι αύξηση 16,6% σημειώθηκε στις καταθέσεις, ενώ τα δάνεια που παραχωρήθηκαν ξεπερνούν τα 12 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 50 εκατ. ευρώ). Αλλού αναφέρεται στη δενδροφύτευση που πραγματοποίησαν μέλη του ΡΤΚ και του ΑΚΕΛ στην Αμμόχωστο, το Σάββατο, στέλνοντας το μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας. Αναφορά γίνεται και στο νέο θύμα της ασφάλτου, ο οποίος παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα με οδηγό 75χρονο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα