ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Λαθρεμπόριο με την μέθοδο "μυρμηγκιών"

Το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα οργιάζει με τα οδοφράγματα να αποτελούν ανοιχτή πληγή.

Τσιγάρα, καπνός και ρουχισμός έστω κι αν είναι μαϊμού, είναι τα προϊόντα πρώτης επιλογής όσων επισκέπτονται τα κατεχόμενα για αγορές. Στα οδοφράγματα πολλοί καταφέρνουν και περνούν λαθραία κυρίως τσιγάρα και καπνικά.

Το ΣΙΓΜΑ στα πλαίσια ερευνας αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης.Μία επιπλέον πλευρά του θέματος, συνιστούν και οι λεγόμενοι «λαθρέμποροι μυρμήγκια».

Αφορούν μικρές ομάδες ατόμων οι οποίες αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τσιγάρων από μία χώρα χαμηλής φορολογίας και στη συνέχεια τα πουλούν αρκετά ακριβότερα σε χώρες υψηλής φορολογίας, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

"Τσιγάρα κατάσχονται πριν φτάσουν στα περίπτερα, ενώ μέχρι και αναβολικά, ναρκωτικά καθώς και προιόντα μαιμού εντοπίζονται από τους ελέγχους τόσο στα οδοφράγματα όσο και στα αεροδρόμια" ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του τελωνείου, Χρίστος Χρίστου

Οι ενέργειες του Τελωνείου μπήκαν πλέον σε νέες βάσεις επιστρατεύοντας την τεχνολογία και συστήνοντας γραφείο αξιολόγησης κινδύνου. Η

εικόνα των κατασχέσεων των τελευταίων δύο χρόνων σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται είναι:

Το 2016, κατασχέθηκαν 576.420 τεμάχια τσιγάρα αξίας €20.000, ενώ τους πρώτους έξι μήνες του 2017 κατασχέθηκαν 348.240 τεμάχια αξίας €12.000.

Όσον αφορά τον καπνό για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν το 2016 393.990 γραμμάρια αξίας €8.000, ενώ το ‘17 κατασχέθηκαν 297.627 γραμμάρια αξίας €6.000.

Με βάση τα στοιχεία σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ εισπράχθηκε φέτος ως δασμοί που δεν καταβλήθηκαν από τις διάφορες κατασχέσεις κυρίως τσιγάρων και καπνού.

Keywords
Τυχαία Θέματα