Ενεργειακά μπαϊράκια Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Είμαστε έτοιμοι για τον διάλογο, αλλά ένα διάλογο που θα οδηγεί σε μια αξιοπρεπή για όλους λύση. Μιλώντας, από την Πάφο, στα Εγκαίνια της Έκθεσης Πινάκων και Φωτογραφιών από τον Απελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου ’55-‘59, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι προσπάθειες που καταβάλει είναι για μια λύση που να προστατεύει τον Ελληνισμό.

"Δεν δεχόμαστε να είμαστε λιγότερο ανεξάρτητοι από ό,τι

τα όποια άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν δεχόμαστε να είμαστε εξάρτημα καμιάς τρίτης χώρας.

Δεν δεχόμαστε στον 21ο αιώνα να έχουμε ακόμα κάποιους που να αξιώνουν ότι είμαστε επικίνδυνοι ή ότι χρειαζόμαστε εγγυητές ή εγγυήσεις ή τη μόνιμη παρουσία μέρους του κατοχικού στρατού" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων του Νέου Χωρίου Πάφου, ο Πρόεδρος Αναστασάδης είπε ότι δεν πρόκεται να δεχθεί η Κύπρος να γίνει προτεκτοράτο της όποιας τρίτης χώρας.

"Πρέπει με σταθερά βήματα μπροστά, να διασφαλιστεί η συνέχεια αυτής της πορείας και μέσα από την επανέναρξη του διαλόγου, να προσπαθήσουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας" ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου..

Την ίδια ώρα το ενεργειακό μπραντ-ε-φερ Λευκωσίας - Άγκυρας συνεχίζεται με την Τουρκία να διοχετεύει πληροφορίες περί εγκατάστασης πλατφόρμας στην περιοχή του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, με στόχο να πραγματοποιήσουν γεώτρηση.

"Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την τούρκικη προκλητικότητα και εμεμβατικότητα στην ΑΟΖ μας, είναι να συνεχίσουν οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί χωρίς να υποκύπτουμε σε αυτές τις προκλήσεις" επεσήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

"Αυτή η κυβέρνηση παρά τις επιμέρους συμφωνίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή,ούτε να αξιολογήσει σωστά τα πλεονεκτήματα μας με αποτέλεσμα την όποια αντίδραση στα σχέδια της Τουρκίας να την αναμένει από την αποφασιστικότητα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ" επεσήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Ζένιος.

Μέσα στο 2018 αναμένονται ερευνητικές δραστηριότητες θα αφορούν τα τεμάχια 3, 6 και 8 και 10. Το οικόπεδο 6 είναι εκείνο όπου παρατηρείται έντονη προκλητική δραστηριότητα εκ μέρους της Άγκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα