Ιδρύθηκε ο Κυπριακός Υδατικός Σύνδεσμος

Η Κύπρος απέκτησε τον δικό της Υδατικό Σύνδεσμο. Ο Κυπριακός Υδατικός Σύνδεσμος (ΚΥΣ-Cyprus Water Association (CWA) ιδρύθηκε, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ , με στόχο την προώθηση και παροχή επαγγελματικής αρωγής σε επιστήμονες, μηχανικούς, τεχνικούς και άλλους που σχετίζονται με το σχεδιασμό,

κατασκευή και λειτουργία συστημάτων Διαχείρισης Υδάτων και Υγρών Αποβλήτων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΚΥΣ στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία και εφαρμογή πολιτικών Διαχείρισης Υδάτων και Υγρών Αποβλήτων σε παγκύπριο επίπεδο και στη διάδοση επιστημονικής και τεχνικής πληροφορίας μεταξύ των μελών του Συνδέσμου και αυτών που επηρεάζουν τη δημιουργία και εφαρμογή πολιτικών Διαχείρισης Υδάτων και Υγρών Αποβλήτων.

"Η δημιουργία του Συνδέσμου έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό που υφίστατο για χρόνια στην Κύπρο. Η έλλειψη νερού, η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη σωστής διαχείρισης των υδατικών πόρων της Κύπρου, καθιστούν ακόμα πιο αναγκαία την ύπαρξη του Κυπριακού Υδατικού Συνδέσμου", αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

Εκλέγηκε Διοικητικό Συμβούλιο που καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πάμπος Χαραλάμπους – Πρόεδρος

Νίκος Νεοκλέους – Γραμματέας

Ντίνος Πουλλής – Ταμίας

Πανίκος Πασιάς – Μέλος

Ηλιάνα Τόφα Χριστίδου – Μέλος

Τα μέλη του Συνδέσμου διακρίνονται σε Τακτικά, Επίτιμα, Δόκιμα και Φορείς – μέλη

Ο Σύνδεσμος έχει επίσης γίνει μέλος στο Διεθνή Υδατικό Σύνδεσμο - International Water Association (IWA), ως το Κυβερνών Μέλος της Κύπρου (Cyprus Governing Member) και εκπροσωπεί την Κύπρο στον IWA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα