Απογοητευμένη η κοινοπραξία POSEIDON για τη μαρίνα Πάφου

Την αντίδραση της Κοινοπραξίας POSEIDON στην οποία έχει κατακυρωθεί το έργο της κατασκευής της Μαρίνας της Πάφου στην θαλάσσια περιοχή των Ποτίμων προκαλεί η υπαναχώρηση, όπως οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας υποστηρίζουν, της διαχειριστικής επιτροπής για τις Μαρίνες για το θέμα των εγγυήσεων του έργου.

Εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας υποστήριξαν ότι ενώ τελικά αποδέχτηκαν να καταβάλουν ως εγγύηση ποσό 125 εκατομμυρίων που καλύπτει εκτός από το λιμενικά έργα και τα έργα που θα γίνουν στην ακτή,

τα αρμόδια όργανα του Κράτους επιχειρούν με διάφορους τρόπους να θέσουν εμπόδια και να οδηγήσουν το θέμα σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υπήρξε διαφορά κατά πόσο η εγγύηση θα κάλυπτε ολόκληρο το έργο ή μόνο τα λιμενικά έργα, ποσό που η Κοινοπραξία υπολόγιζε στα 60 εκατομμύρια επικαλούμενη τους όρους του διαγωνισμού.

Εκ των υστέρων, σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας, στην επιμονή των μελών της διαχειριστικής επιτροπής για τις Μαρίνες να παρουσιάσει η κοινοπραξία το ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ έχει συνάψει δάνειο από τρεις εμπορικές τράπεζες εξασφαλίζοντας το ποσό αυτό ζητώντας ωστόσο μια ολιγόμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρεται , ενώ ο δανεισμός έχει εγκριθεί, και ενώ αρχικά η παράταση αυτή είχε δοθεί εκ των υστέρων υπαναχωρούν αξιώνοντας να παρουσιάσει η Κοινοπραξία τα στοιχεία το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, έξι μήνες μετά την αποστολή της επιστολής για την ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία.

Οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας εκφράζουν την έκπληξη και απογοήτευση τους για τον χειρισμό της υπόθεσης υπενθυμίζοντας ότι η ανάθεση της Μαρίνας Πάφου εκκρεμούσε για δέκα σχεδόν χρόνια χωρίς να καταβάλλεται προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα