Απόγνωση από την πολύπαθη Αλάμπρα: Πλημμυρίζουμε & μας κοροϊδεύουν

Εμπαιγμό και κοροϊδία καταγγέλλει μέσω του Sigmalive ο κοινοτάρχης Αλάμπρας, Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, σε σχέση με τις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες στην Κύπρο.

Η Αλάμπρα δεν περιλαμβάνεται στο χάρτη που δόθηκε με τις 19 δυνητικά επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρες, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Μαλαχουρίδης, η κοινότητα του ετοίμασε μελέτη τo 2013 η οποία υιοθετήθηκε από τους αρμόδιους φορείς, πριν ετοιμαστεί ο χάρτης με τις επικίνδυνες

περιοχές.

Ο κ. Μαλαχουρίδης υποστηρίζει ότι λόγω του υψηλού κόστους των έργων που απαιτούνται στην κοινότητά του, η επίμαχη μελέτη έμεινε στο ράφι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, στην κοινότητα Αλάμπρας απαιτούνται έργα ύψους 3,5 εκατομμυρίων για να μην κινδυνεύει από πλημμύρες η κοινότητα.

Mάλιστα, ο κοινοτάρχης Αλάμπρας απέστειλε το 2017 επιστολή στον έπαρχο καταγγέλλοντας εμπαιγμό και κοροϊδία.

Όπως καταγγέλλει ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, η τραγική κατάσταση στην κοινότητα του προήλθε από τους κακούς σχεδιασμούς για την δημιουργία των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας Λάρνακας και Λευκωσίας - Λεμεσού.

Η Αλάμπρα, είπε ο κ. Μαλαχουρίδης, είναι πολύπαθη σε ό,τι αφορά σε πλημμύρες. Έφερε ως παραδείγματα όταν οδηγός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όταν εγκλωβίστηκε σε πλημμύρες ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα που έσπευσαν προς βοήθεια σε πλημμυροπαθείς, τον εγκλωβισμό σχολικού λεωφορείου σε πλημμυρισμένους δρόμους καθώς και δεκάδες πλημμυρισμένα υποστατικά και πολλά άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα