Τουρκία: Στη φυλακη Κύπριος Βρετανίας για σχέσεις με ISIS (ΦΩΤΟ)

Ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών επέβαλε το Τουρκικό Δικαστήριο στην επαρχία Κίλις στο βρετανό υπήκοο κυπριακής καταγωγής Στέφανο Σαμουλήλ Αριστίδου και την συζηγό του Kolsoma Begun για την ιδιότητά τους ως μέλη του ISIS. Σύμφωνα με τούρκους δημοσιογράφους, το ζευγάρι συνελήφθη τον Απρίλιο του 2017 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Ο Αριστείδου, που ασπάστηκε το Ισλάμ, βρισκόταν σε προφυλάκιση και απέρριψε κατηγορίες σε γραπτή δήλωση υπεράσπισης

κατά την επ 'ακροατηρίου συζήτηση. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πάει εκεί απλώς για να εγκατασταθεί και όχι για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών Η σύζυγός του, Begun, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του Guardian ο Αριστείδο, που έμενε προηγούμενος στο Ενφιλντ του βορείου Λονδίνου, αγνοείτο από τον Απρίλιο του 2015, όταν ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Λάρνακα. Έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί και η οικογένειά του είχε απευθυνθεί σε οργάνωση αρωγής που δραστηριοποιείται στον εντοπισμό αγνοουμένων. Γείτονες της οικογένειας στο Ένφιλντ έχουν δηλώσει πως λίγο πριν την εξαφάνισή του ο Αριστείδου είχε αρχίσει να ντύνεται με μουσουλμανικές ενδυμασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα